Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Nokia 216

A Microsoft valószínűleg utolsó ilyen készülékét dobja piacra, mielőtt eladják az üzletágat.

Hónapokkal ezelőtt mi is beszámoltunk a hírről, miszerint a Microsoft megszabadulna a hagyományos mobiltelefonokat gyártó részlegétől, ezt pedig a Foxconn egyik leánya, az FIH Mobile venné meg. Most a jelek szerint még egy utolsó készüléket dobnak piacra, amely az okostelefonoktól tartózkodókat célozza meg.

A Nokia 216 (amelynek Slim változata is megjelenik) nyilván nem a brutális készülékek rajongóit győzné meg a váltás szükségességéről, hiszen itt egy meglehetősen szerény megoldásról van szó, amely kifejezetten a fejlődő régiók felhasználóinak szívét hódítaná meg. A hagyományos, úgynevezett „candy bar” külalak a kétezres évek első felének készülékeire emlékeztet, ez pedig hardverével sem fog senkit lenyűgözni, tekintettel arra, hogy egy kicsinyke, alig 2,4 hüvelykes kijelző szerepel a lista elején, amelyhez a 320 x 240 pixel felbontás, 16 MB memória, két 0,3 megapixeles kamera, valamint egy 1020 mAh-s akkumulátor csatlakozik.


A szoftveres oldalon a Series 30+ operációs rendszer fut, a telefon pedig három eltérő színben (fekete, fehér, kékeszöld) jelenik majd meg a boltokban. A hivatalos árról még nem esett szó, de ez nyilván nem lesz magas, ahogy a család többi tagja sem tartozik a kifejezetten drága megoldások körébe. Az internetelérés mellett az Opera Mini böngésző hivatott gondoskodni az alapvető online funkciók ellátásáról, ezt pedig hosszú üzemidő, beépített lámpa, FM rádió, a Bluetooth 3.0, illetve MP3- és videólejátszó egészíti ki.

A megjelenés nincs már messze, ennek részleteit azonban szintén nem közölték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #6
    Neked egy TBK tekeros keszulek kell es problem solved, ha a toltessel vannak gondjaid :D
  • zola2000 #5
    Ha nem nyomokodja valaki napestig, akkor az okostelefon is sokáig bírja, nekem a régi telefonom is hamar lemerült, amint jött az első javas opera mini, és gprs. Csak erről sokan megfeledkeznek manapság.
  • norbre #4
    állj vissza
  • Dobronski #3
    oukitel k4000-t vettem, olcso 30ezer, csütörtök reggeltől vasárnap estig bírta. nem kell samsungot venni 10 maggal 2000es akksival.
  • lived1986 #2
    Az a helyzet hogy kezdek ráunni az okostelefonokra. Legfőképpen azért, mert fél nap alatt lemerülnek. Nekem ne jöjjön senk is se azzal "hogy bezzeg az enyém úgy hogy egész nap nyomogatom száz ezer évig is működik" mert nem hiszem el. Nem egy "okos"telefonom volt már, ez a bírja az aksia napestig egy maszlag. 1-2 napot bírnak ki azt annyi.
    Én nagyon gondolkozok hogy vissza állok erre a régi nyomógombos telefonokra, amik bírják 1 hétig is ha nem tovább egy feltöltéssel.
  • Jani Hun #1
    Nem csak a fejlödö országokban van ilyenre igény. Gyári munkások, épitöiparosok ezeket jobban szeretik, nehezebben törik össze.