Berta Sándor

Kiterjesztett valóság hardvert fejleszthet a Snapchat

A platform egy teljesen új terület felé fordulhat.

A cég belépett a Bluetooth Special Interest Groupba (SIG) és ezzel egyértelmű jelét adta annak, hogy a jövőben az üzletét a hardverek területére is ki akarja terjeszteni. A SIG szervezetéhez való csatlakozás csak az első lépés ebbe az irányba, a The Financial Times ugyanis rámutatott, hogy a Snapchat már korábban bevezette a Lenses nevű funkciót, amely lehetővé teszi, hogy ötvözni lehessen a videókat, a fényképeket és a számítógépek által generált grafikákat.

A gazdasági napilap a CNET márciusi tudósítására is utalt, amely szerint a Snapchat a titkos fejlesztőlaboratóriuma számára a Logitech és a Nokia csapatából toborzott tapasztalt hardverfejlesztőket. Mindenesetre a társaság a Bluetooth SIG-tagsággal elnyerte a jogot arra, hogy hardvereket dobhasson piacra. A hírt a vállalat nem kommentálta.

Van egy másik érdekesség is: a Business Insider tavaly nyáron arról írt, hogy Evan Spiegel, a Snapchat vezérigazgatója egy kamerákkal ellátott szemüveget viselt. Mindez utalhatott arra, hogy egy új kiterjesztett valóság terméket tesztelt. A Snapchat érdeklődése a hardverek iránt különösen annak tükrében lehet érdekes, hogy a cég kielemezné a felhasználók fotóit és azok tartalma alapján keresné meg őket személyes reklámajánlatokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!