Berta Sándor

Bemutatta a Gear S3 okosórát a Samsung

A két verzióban kapható óra mérete nőtt, és mindent beleraktak, ami ma egy csúcstermékbe lehetséges.

A Gear S3 két verzióban érkezik: a fekete színű modell neve S3 Frontier, ez a robusztusabb, sportosabb példány, míg az ezüstös színű, minimalista darab neve S3 Classic. A fejlesztésben Yran Arpa svájci dizájner is szerepet vállalt, a társaság közlése szerint céljuk a klasszikus karórák stílusának felidézése volt. Érdekes, hogy amíg ugyanis a legtöbb piaci szereplő arra törekszik, hogy egyre kisebb terméket fejlesszen ki, addig a Gear S3 nagyobb és nehezebb elődeinél. A Samsung egyik menedzsere ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az ügyfeleket megkérdezték az okosóra méretéről és ekkor derült ki, hogy az emberek többsége nagyobb modellt szeretne.


A Gear S3 Frontier súlya 62 gramm, a Gear S3 Classicé 57 gramm, a beépített technikában ugyanakkor nincs különbség. Kifejezetten vastag, míg elődje 11,4 mm volt, addig ez már 12,9 mm. Ez valószínűleg elkerülhetetlen volt, mível már van benne GPS és opcionálisan SIM kártya is. Mindkét változatban van továbbá gyorsulásmérő, helyzetjelző, barométer, pulzusszenzor, és az 1,3 hüvelykes képernyőt Gorilla Glass védi. A Gear S3 az IPx68-szabványnak megfelelően vízálló, az operációs rendszere pedig a Tizen. Az üzemidő a cég közlése szerint 3-4 nap. Csak az Amerikai Egyesült Államokban és Dél-Koreában lesz kapható a beépített eSIM-es verzió.


Vastagságából optikailag próbáltak lecsalni picit

A Super AMOLED kijelző folyamatosan aktív, nem sötétedik el, és 16 millió színt képes megjeleníteni. Az óra egyedi jellemzője, a forgatható keret újabb funkciókkal bővült: a felhasználó a képernyő megérintése nélkül fogadhat vagy utasíthat el bejövő hívást, illetve némíthat el egy emlékeztetőt. A kijelzőre írva az üzenetek automatikusan szöveges formátumra konvertálódnak, és a felhasználók rövid emlékeztetőket, teendőlistákat is létrehozhatnak. Amennyiben az új SOS-küldési funkció használatakor valaki háromszor lenyomja a Home gombot, akkor a készülék egy előre meghatározott telefonszámra SMS-t küld, amely tartalmazza az adott helyszín koordinátáit.


22 milliméteres bőr óraszíja cserélhető. Az új termék októbertől lesz elérhető, a bevezető ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!