Berta Sándor

Érkezik az Epson okosszemüvege

Az elsősorban ipari felhasználásra szánt termék ősztől Európában is elérhetővé válik.

A gyártó a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) is bemutatja harmadik generációs kiterjesztett valóság (AR) szemüvegét. Az Epson a barcelonai Mobil Világkongresszuson már kiállította a Moverio harmadik generációs modelljét. A Moverio BT-300 képes a különböző felvételeket Full HD felbontásban megjeleníteni és emellett a 3D-tartalmakkal is elboldogul, a kontrasztaránya pedig 1000:1.

Az új készülék az Epson saját fejlesztésű Si-OLED technológiáján és az Intel Atom 5 típusú, 1,44 GHz órajelű négymagos processzoron alapul. Az eszköz operációs rendszere Android 5.1, ellátták 5 megapixeles előoldali kamerával és számos szenzorral. A Moverio BT-300 képes akár bonyolultabb 3D-objektumokat is valós időben megjeleníteni és a valódi környezetbe integrálni. Üzemideje a gyártó szerint 6 óra. A termékben van GPS-vevő, gyorsulásmérő, rendelkezik továbbá 802.11a/b/g/n/ac szabványú WLAN-, Miracast- és Bluetooth Smart Ready-támogatással. A Moverio BT-300 várhatóan októbertől lesz megvásárolható 799 eurós áron. Az új modell már most előrendelhető.


A sorozat első tagja, a Moverio BT-100 2011-ben jelent meg a piacon, azt követte 2014-ben a Moverio BT-200, majd tavaly a Moverio Pro BT-2000. A sorozatba tartozó okosszemüvegeket jelenleg többek között a gyártásban, múzeumokban, multikopteres repüléseken, az egészségügyben, a kiskereskedelemben és edzések során alkalmazzák. Jörn von Ahlen, az Epson német marketingvezetője elmondta, hogy a BT-300 premierje nem csupán a kiterjesztett valóság technológiát használóknak lesz fontos, hanem az olyan személynek is, akik az AR-alkalmazások iránt érdeklődnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #4


    ...lehet már a ló mögé is
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.08.12. 18:09:14
  • Sir Cryalot #3
    szóval 80 alatt meg 20ms fölött
  • Sir Cryalot #2
    vr-esek már eljutottak odáig hogy >80 fov alatt nincs élet, meg 20ms lag alatt se.

    Akik elnézegették a 3 méterre lévő 40inch tvét a falon évekig, 150 ms lagos 30 fps-el, most átestek a ló túloldalára.
  • kvp #1
    Kisse bumfordi, de jelenleg ez a sorozat a leginkabb hasznalhato az AR szemugek kozzul. Lencsetakaroval egyebkent VR szemuvegnek is jo, bar nem arra fejlesztettek. A vezerloelektronika tovabbra sem az ember fejen van, hanem kabellel kapcsolodik a szemuveghez. Ez alapesetben egy telefon meretu kis szamitogep, a regebbi rendszereken androiddal. A linkelt oldalon ez a felhasznalo kezeben van, de ha eppen nem akarjuk a touchpad-et hasznalni, akkor zsebrevaghato.