Berta Sándor

Berlinben hozott létre fejlesztő­centrumot az Apple

A kaliforniai konszern a német fővárosban fejleszti tovább a térképszolgáltatását.

A Berliner Zeitung információi alapján az Apple Berlinben építette fel új fejlesztőirodáját, ahol jelenleg tapasztalt programozók, térképspecialisták és termékmenedzserek dolgoznak elsősorban az Apple Maps tökéletesítésén és az ahhoz kapcsolódó helyhez kötött szolgáltatásokon. A társaság munkatársai többek között azzal foglalkoznak, hogy a metróvonalakon, a buszokon és a villamosokon lévő navigációt is integrálják a platformba. Ezek után nem lehet csodálkozni, hogy az Apple Maps ismeri például a berlini metrómenetrendet.

Az új iroda létrehozása az óriáscég új stratégiáját támasztja alá, amelynek lényege, hogy komoly erőforrásokat akar a digitális térképek készítésébe fektetni. Az Apple szerint teljes precizitás szükséges ahhoz, hogy más vállalatoktól függetlenül kínálhasson helyhez kötött szolgáltatásokat. A cég az elmúlt években kezdett el digitális térképeket készíteni és nemrég bejelentette, hogy kirendeltséget alapít az indiai Haidarábádban, ahol 4000 szakértő fog dolgozni a térképek létrehozásán. A Google, a Here és más cégek szintén több ezer szakembert foglalkoztatnak, akik mindannyian digitális térképeket és helyhez kötött platformokat fejlesztenek.

Az Apple azért is fektet ennyi energiát térképszolgáltatása tökéletesítésébe, mert korábban meglehetősen alábecsülte a munkával járó erőfeszítéseket és hogy mit jelent különböző adatforrásokból információkat beszerezni. Mindez azt eredményezte, hogy az Apple Maps a 2012 szeptemberi bevezetésekor annyi hibával rendelkezett, hogy Tim Cook kénytelen volt elnézést kérni a termék hiányosságai miatt. A digitális térképtechnológia nem csupán az okostelefon-alkalmazások miatt fontos, hanem a robotautók és a fejlett autópilóta-rendszerek miatt is. A társaság autói tavaly óta készítenek Európában felvételeket, és már dolgoznak a várhatóan 2019-ben piacra dobandó elektromos autójuk fejlesztésén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)