Berta Sándor

New York állam ügyészsége vizsgálja a Windows 10 frissítést

A Microsoft frissítési gyakorlata már a hivatal érdeklődését is felkeltette.

A Rockland County Times arról számolt be, hogy Eric Schneiderman, New York állam főállamügyésze is eljárást készít elő a redmondi konszern ellen, mert az "kényszeríti" a felhasználókat a Windows 10 operációs rendszerre való frissítésre. Ugyanakkor jelenleg az ügy még csak vizsgálati szakaszban van. Schneiderman internetes csalások ellen harcoló irodája egyelőre információkat és panaszokat gyűjt az állam felhasználóitól a Microsoft sokat támadott frissítési gyakorlatával kapcsolatban. A hivatal elsősorban arra kíváncsi, hogy valóban vitatható vagy törvénytelen módon viselkedett-e a társaság.

A főállamügyész munkatársai azt is meg akarják állapítani, hogy a Windows 10 frissítés miatt keletkeztek-e lehetséges károk, például adatvesztések vagy nem vált-e lehetetlenné számítógépek használata. Minden olyan személy, aki úgy érzi, hogy az óriáscég becsapta vagy rákényszerítette a frissítésre, e-mailben jelezheti a véleményét és a tényeket a főállamügyész irodájának. New York mellett egyébként más szövetségi államokban is vizsgálják a hasonló eljárások elindításának lehetőségét.

Egy ideig ha valaki "A Windows 10 beszerzése" nevű alkalmazás felbukkanásakor az előugró ablak jobb felső sarkában lévő x-re kattintott, akkor ezzel a lépéssel nem elutasította, hanem jóváhagyta az új operációs rendszerre való frissítést. A Microsoft ezt a megoldást később módosította, de utána azt jelentették be, hogy egy teljes képernyős, a kékhalálra hasonlító figyelmeztetésben hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy július végig frissíthetnek ingyenesen a Windows 10-re. A figyelmeztetés bármikor megjelenhet, függetlenül attól, hogy az illető éppen mit csinál a számítógépén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #2
    Azt a szoftvergyártók is erőltetik lényegében, kell PS X verziószámú? Hát frissítsd az OSX-et.... Nehogy már dolgozni kelljen a szoftvergyártónak. Az MS is ezt akarja hosszútávon.
  • fonak #1
    Helyes, és az Apple-t mikor fogják vizsgálni a frissítések felhasználókra erőltetése miatt?