Berta Sándor

Újabb figyelmeztetés a Windows 10 frissítésére

Érthetetlen a Microsoft elképesztő aggresszívitása, a cég teljes képernyős reklámmal akarja rávenni az embereket a váltásra.

Közeledik július 29., ameddig a Windows 7 és 8.x operációs rendszereket használók ingyenesen frissíthetnek a Windows 10-re. A cég már eddig is mindent megtett azért, hogy növelje az operációs rendszer táborát és előfordult, hogy nem feltétlenül etikus módszereket is alkalmazott. Így például, ha valaki "A Windows 10 beszerzése" nevű alkalmazás felbukkanásakor az előugró ablak jobb felső sarkában lévő x-re kattintott, akkor ezzel a lépéssel nem elutasította, hanem jóváhagyta az új operációs rendszerre való frissítést. A Microsoft ezt nemrég módosította, így a szoftver immár elutasításként értelmezi az x-re kattintást.

Nos, aki azt gondolta, hogy a konszern felhagyott a nem túl szimpatikus kampányával, az csalódni fog. Kiderült ugyanis, hogy az utolsó ingyenes frissítési hónapban a társaság minden olyan személy számítógépén megjelenít majd egy olyan teljes képernyős figyelmeztetést, amely hasonlít a kékhalálos jelzésekre, és amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy július végig lehet ingyenesen frissíteni a Windows 10-re.

A figyelmeztetés bármikor megjelenhet, függetlenül attól, hogy az illető éppen mit csinál a számítógépén. A Microsoft elnézést kér a megszakításért, de rámutat arra, hogy fontos dologról van szó. A szöveg minden olyan konfiguráción megjelenik, amelyen az első szervizcsomaggal ellátott Windows 7 vagy a Windows 8.1 fut. A Windows 10 operációs rendszerrel nem kompatibilis vagy azt már futtató PC-ken a figyelmeztetés nem jelenik meg, miként azokon a gépeken sem, amelyeken a frissítés sikertelen volt. Szintén nem látják a felhívást azok, akik feltelepítették a számítógépükre "A Windows 10 beszerzése" nevű alkalmazás legfrissebb verzióját.

A felhasználóknak lehetőségük van a figyelmeztetésen belül közvetlenül Windows 10-re frissíteni vagy kikapcsolni a jelzést. Az többet nem is jelenik meg, kivéve, ha valaki előtte bejelölte azt az opciót, hogy még három alkalommal figyelmeztetve legyen. Július 29. után a Windows 10 Home verziója 135 euróba, míg a Pro változata 280 euróba kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CRMessen #21
    Linuxot használsz, vagy Ubuntut?
  • jkedzs #20
    mióta linuxot használok, pont leszarom a vindózt és azok vírnyákolását is, akik használják. nekem nem fér bele, hogy egy ilyen fostos cég a meglepetéseivel és nevetséges kis belterjes elképzeléseivel szívasson. meg hogy minden új frissítés letöltésénél emiatt izguljak... :')
  • Szegabi #19
    Csak ki kell kapcsolni a frissítéseket és nem fogsz kapni semmi reklámablakot, semmi figyelmeztetést. Sőt még adatokat sem fog küldeni sehova. Jó helyen, jót kell kikapcsolni.

    Egyébként Win7 alatt sem kaptam semmi figyelmeztetést. Soha nincs bekapcsolva a Windows Update.
  • barret #18
    A gépen amin dolgozom,win95 fut érintő képernyővel. Működik :)Célgép,nem kell frissíteni.
  • ugh #17
    "A Microsoft elnézést kér a megszakításért, de rámutat arra, hogy fontos dologról van szó."
    Ja kurvára.
    A penztárcájuk.
    Itt borítékolom 29-e urán megindul a windowsban a reklám dömping.
    Startmenüben, desktopon stb..
  • gforce9 #16
    Én ilyet nem is mondtam. :) A legtöbb embernek jól fut. De sokkal nagyobb a hibaarány a 7-8 hoz képest. Én se hater nem vagyok se fan egyiknek se. Mert ha már ilyen szintű érzelmi reakciókat vált ki az emberből egy koszos OS, akkor a baj már nem kicsi. :) Ahogy mondani szokás "get a life dude" :) Viszont mivel a melóm során a win 95-től kezdve (igen, célfeladatra még mindig használják) a win10-ig minden megfordul a kezem alatt, meg csinálgatom már ezt vagy 25 éve, cégszerűen meg vagy 12 éve így van rálátásom, hogy mik a hibák és mik az előnyök 1-1 oprendszernél. De tényleg elég ránézni youtube-on a win10-fix-it videókra. Egy év alatt nagyobb a nézettségük mint a win7 egész pályafutása alatt ugyanannak a problémakörnek.
  • CRMessen #15
    Akkor szerencsés vagyok. Ettől még nem állok be haternek. Majd ha lesz rá okom ;)
  • gforce9 #14
    Azért nem érted, mert 3 gépből csináltál statisztikát. Annyiból nem lehet statisztikát csinálni. Én szervizelek, nálam naponta több mint 3 fordul meg. A win10 az jelenleg a vista szintjén van. Stabilitásban meg össze sem lehet hasonlítani a win7-el vagy 8-al. De csak olvass bele akár itt a win10-es fórumokba, hogy mennyiféle kínja van.
  • CRMessen #13
    Láttunk már rá példát, hogy sokkal nagyobb f*szságra is indítottak már pert, és nyertek is meg emberek. Én csak azt mondom, hogy van értelme, nem azt, hogy jó megoldás ez a reklám.
    Egyébként, kicsit értetlenül állok a w10 hate előtt. Három gépen is fent van nekem - egy PC és két laptop -, és egyiken sincs problémám. Még a telefonom is windows-os, és annak ellenére, hogy unix rendszereket üzemeltetek (Aix, Red Hat, Debian), otthoni környezetben teljesen megfelelő a w10. Merem állítani, hogy stabilabb, mint a 7, vagy a 8.1. Természetesen nem csak steam, meg youtube megy rajta, hanem fejlesztek is, ráadásul java-ban, ami sosem egyszerű ;) Még a 3D nyomtatások se szakadtak meg egyszer sem, pedig annál egy pici lötyögés a kapcsolatban, és kezdheted elölről.
    Szóval nem értem. Lehet, csak szerencsés vagyok.
  • who am I 7 #12
    aki nem fogyatékos és nem dobozban él milliárdszor találkozott már a w10 reklámmal. a probléma az, hogy aki nem akarja a rendszerét frissíteni az is milliárdszor találkozik vele, h rohadjonak el a kémprogramjukkal mondjuk elég vicces, hogy az erőltetett reklám ellenére is 50% a win7. 2020 előtt nem igazán szándékszom váltani.lel. utána meg, ha még mindig benne van a tou-ban ez a minden adatot meg keystroke-ot elküldünk m$-nek, akkor búcsúzom is az m$/től.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2016.07.06. 00:23:02