Castellum

A Sony kéziszámítógépet jelentett be

A Sony csatlakozni fog a kéziszámítógép üzletéhez egy olyan új eszközzel, amely a Palm Inc. operációs rendszerén alapul, kezdeti modelljét a PC Expo 2000-en mutatták be. Ez a lépés felírja az óriáscéget azon versenyzők egyre gyarapodó listájára, akik kézi eszközt gyártanak az első és egyre népszerűbb Palm-on alapulva. A Sony 1999 végén írt alá egy szerződést a Palm-al, melynek értelmében az eszközei futtathatják a Palm operációs rendszerét.

A “digitális személyi titkár”, ahogy a hivatalos nevének bejelentéséig hívják, olyan standard tulajdonságokkal rendelkezik, mint a naptár és a címjegyzék funkció. Ezen kívül lesz egy kártyacsatlakozó is benne, így lehetőség lesz kivehető kiegészítő memória kártyát használni a gépben. A Sony tervei szerint 2001 márciusában jelentik be a 128 MB-os kártyát, és 2002-ben a 256 MB-osat. A jelenlegi kártyák 64 megát képesek tárolni.

A készüléken van egy “Jog Dial” irányító, mely segítségével a felhasználók egy kézzel görgethetnek és nyithatnak meg alkalmazásokat olyan toll alakú szerkezet nélkül, amelyet a legtöbb elektronikus kézi eszköz használ. Ilyen egység kelleni fog más funkciókhoz, mint az adatok szerkesztése vagy bevitele. A digitális titkár a tervek szerint karácsonykor már a boltok polcain lesz. Bár nincsenek drót nélküli képességei Internet-elérés céljából, viszont lesznek audió-vizuális képességei. A Sony digitális képszerkesztés beépítését is tervezi a készülékbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!