Berta Sándor

A Salesforce is meg akarta venni a LinkedIn-t

A Microsoft ajánlata lett a befutó, de nem csupán a redmondiak érdeklődtek a platform iránt.

A Bloomberg több forrásból is úgy értesült, hogy a Microsoft mellett a Salesforce is meg akarta vásárolni a LinkedIn-t. A redmondi konszern éveken át figyelte a vállalatot, de egészen addig nem lépett, amíg Reid Hoffmann, a LinkedIn elnöke és Jeff Weiner vezérigazgató arról tájékoztatták az óriáscéget, hogy egy másik társaság is ajánlatot tett a közösségi portálnak.

A Microsoft és a LinkedIn nem akarta kommentálni a Bloomberg értesüléseit, de Marc Benioff, a Salesforce első embere megerősítette azokat. Mint elmondta: pontosan megvizsgálták a LinkedIn-t, mindig kutatják, keresik ugyanis azokat a lehetőségeket, hogy miként segíthetnének más módon is az ügyfeleiknek. Az üzlet kapcsán tanácsadóként a Goldman Sachs bankot kérték fel.

A Salesforce a magas ár és a tisztázatlan kérdések miatt nem licitálta túl a Microsoft ajánlatát. Benioff ettől függetlenül további felvásárlásokra és fúziókra számít az idén. Úgy vélte, hogy jónéhány olyan cég van a piacon, amelyek nehéz helyzetben vannak és amelyeknek ezért egy erős partnerre van szükségük. A Microsoft a múlt héten vásárolta meg 26 milliárd dollárért a LinkedIn-t. Ez volt a vállalat történetében az eddigi legnagyobb tranzakció és az első nagyobb bevásárlás azóta, hogy Satya Nadella két éve átvette a posztot Steve Ballmertől. Az üzlet fontos lépés a Microsoft számára a szoftvercégből felhőszolgáltatóvá való átalakulás területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!