Gyurkity Péter

10%-nál tart az Android Marshmallow

A jelek szerint pedig elsősorban a jóval régebbi verziók lecserélésével javul az arány.

A Google szokásához híven júniusban is közzétette az Android operációs rendszer egyes verzióinak népszerűségét, pontosabban az egyes változatokat alkalmazó aktív felhasználók saját táboron belüli arányait. Eszerint a legújabb szoftver már elérte a 10 százalékos küszöböt, ami fontos mérföldkőnek tekinthető.

Különösen gyorsnak tűnik ez a változás, ha a mostani adatokat a márciusi számokkal vetjük össze, hiszen akkor az Android 6.0 Marshmallow mindössze a tábor 2,3 százalékát mondhatta magáénak. Az ötödik generációs Lollipop természetesen még mindig az első helyen tanyázik, ennek részesedése pedig nem is csökkent annyival, hogy ezzel rögtön megmagyarázható lenne a közvetlen utód előretörése, vagyis inkább arról van itt szó, hogy a még korábbi verziókat használó vásárlók váltanak újabb készülékekre, lecserélve a 3 éves, már igencsak korosodó példányokat.


Ez persze nem túlságosan meglepő, hiszen immár több gyártó kínál olyan megoldásokat, amelyek erős hardvert párosítanak az új szoftverrel. A Samsung esetében a Galaxy S7 viszi a prímet, de megtalálható itt a HTC 10, az LG G5, a Sony új Xperia készülékei, valamint számos kínai gyártó csúcskategóriás telefonjai, amelyek a globális piacon is egyre népszerűbbek. Említésre érdemes még, hogy a Lollipop 35,4 százalékos eredményétől nem marad el messze a KitKat 31,6 százaléka, de a még régebbi Jelly Bean verzió is 18,9 százalékot birtokol, ami nem lebecsülendő.

A következő generációt képviselő Android N néhány hónapon belül megérkezik, ezt követően pedig minden bizonnyal a Marshmallow szerzi majd meg az első helyet - már amennyiben nem kerül sor a szokásosnál drasztikusabb helycserére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #14
    Illetve ilyen prestigio szintű cégek fő piaca pont oroszország és kelet európa, ezért nem csodálkozom hogy orosz oldalt találtál, keresd meg a telefonod topicját ilyen talán mobilarena szintű magyar oldalon, és ott nézd meg mások milyen romot ajánlanak. (én nem szoktam szórakozni ilyenekkel, tényleg túl bonyolult)
  • zola2000 #13
    Az a baj, hogy ilyen prestigiora nem fogsz találni jó romot, nagy cégek cuccaira van minden (még kínai telefonokra is) de ilyen kis cégekére semmi.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.06.14. 16:39:44
  • Szefmester #12
    Nem megbízható oldalt találtam most párat, de elég gyanús hogy ugyanaz az oldal szövegezése csak a felület más, de még a kommentek is ugyanazoktól ugyanazok jöttek csak más dátummal... Egy laikusnál jobb szaki meg már nem fog letöltögetni semmit a telefonjára... :/
  • Szefmester #11
    Keresgéltem, de találtam egy ruszki oldalt (aha.. persze.. majd azt felrakom.. :D ), meg egy fura oldalt (nem valami nagynevű csapatét) ahol darabolt rarokat kell leszedni kezdésnek...
    Pár hónapja már keresgéltem, de lehet rosszul próbáltam nekiindulni és egy telefonos szaki jobban tudja mit és merre keressek. Amíg nem túl technikai (amit már nem értek minden esetben, max sejtem mi van) addig jobbára megtalálom amit keresek.
  • wraithLord #10
    A RAM az a CPU által használt memória, nem telefontárhely.
    (4 GB RAM-mal egy telefon a csúcskategóriában van. 4 GB tárhellyel pedig tényleg a legalján, ha egyáltalán van még olyan).

    Én most készülök Marshmallow-ra váltani, mert a Lollipop nem az igazi.
  • tomboy013 #9
    Te hol élsz? :D 1000 dollár? Kicsit nézz már szét a piacon és vedd le közbe a szemellenzőt... 2 éve vettem 90 ezerért egy Win 8.1-es Acer tabletet, kijött rá a hivatalosan a W10 és folyamatosan frissül még ki tudja meddig...
  • zola2000 #8
    X86os tablet van már 20ezer forintért is, tulajdonképpen egy X86os érintő kijelzős pc.
  • gothmog #7
    Várd el nyugodtan egy filléres kacattól ugyanazt a supportot, mint ami azokon a vackokon van, amit ezer dollár fölött kezdenek el utánad dobálni víndózzal....
  • tomboy013 #6
    Azért ne keverd az asztali Windows-t a mobil Android-dal. A mobil Windows-al hasonlítsd össze a másik mobilrendszert és rájössz, hogy kevesebbet foglal mint a legújabb android.
  • calmar #5
    Akkor próbálj más romot használni, ha tudsz. Én használtam Cyanogen-t, és nagyon szerettem. Viszonylag sok telefonra elérhető. Csak az új teló meg a gari miatt nincs most fenn.