14
  • zola2000
    #14
    Illetve ilyen prestigio szintű cégek fő piaca pont oroszország és kelet európa, ezért nem csodálkozom hogy orosz oldalt találtál, keresd meg a telefonod topicját ilyen talán mobilarena szintű magyar oldalon, és ott nézd meg mások milyen romot ajánlanak. (én nem szoktam szórakozni ilyenekkel, tényleg túl bonyolult)
  • zola2000
    #13
    Az a baj, hogy ilyen prestigiora nem fogsz találni jó romot, nagy cégek cuccaira van minden (még kínai telefonokra is) de ilyen kis cégekére semmi.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.06.14. 16:39:44
  • Szefmester
    #12
    Nem megbízható oldalt találtam most párat, de elég gyanús hogy ugyanaz az oldal szövegezése csak a felület más, de még a kommentek is ugyanazoktól ugyanazok jöttek csak más dátummal... Egy laikusnál jobb szaki meg már nem fog letöltögetni semmit a telefonjára... :/
  • Szefmester
    #11
    Keresgéltem, de találtam egy ruszki oldalt (aha.. persze.. majd azt felrakom.. :D ), meg egy fura oldalt (nem valami nagynevű csapatét) ahol darabolt rarokat kell leszedni kezdésnek...
    Pár hónapja már keresgéltem, de lehet rosszul próbáltam nekiindulni és egy telefonos szaki jobban tudja mit és merre keressek. Amíg nem túl technikai (amit már nem értek minden esetben, max sejtem mi van) addig jobbára megtalálom amit keresek.
  • wraithLord
    #10
    A RAM az a CPU által használt memória, nem telefontárhely.
    (4 GB RAM-mal egy telefon a csúcskategóriában van. 4 GB tárhellyel pedig tényleg a legalján, ha egyáltalán van még olyan).

    Én most készülök Marshmallow-ra váltani, mert a Lollipop nem az igazi.
  • tomboy013
    #9
    Te hol élsz? :D 1000 dollár? Kicsit nézz már szét a piacon és vedd le közbe a szemellenzőt... 2 éve vettem 90 ezerért egy Win 8.1-es Acer tabletet, kijött rá a hivatalosan a W10 és folyamatosan frissül még ki tudja meddig...
  • zola2000
    #8
    X86os tablet van már 20ezer forintért is, tulajdonképpen egy X86os érintő kijelzős pc.
  • gothmog
    #7
    Várd el nyugodtan egy filléres kacattól ugyanazt a supportot, mint ami azokon a vackokon van, amit ezer dollár fölött kezdenek el utánad dobálni víndózzal....
  • tomboy013
    #6
    Azért ne keverd az asztali Windows-t a mobil Android-dal. A mobil Windows-al hasonlítsd össze a másik mobilrendszert és rájössz, hogy kevesebbet foglal mint a legújabb android.
  • calmar
    #5
    Akkor próbálj más romot használni, ha tudsz. Én használtam Cyanogen-t, és nagyon szerettem. Viszonylag sok telefonra elérhető. Csak az új teló meg a gari miatt nincs most fenn.
  • zola2000
    #4
    (igaz, a windows képes felélni 10+ gigát, és akkor még nem telepítettünk semmit, míg az androidnál: a leggagyibb 4 giga ramos teló esetén is marad hely pár kis appnak)
  • zola2000
    #3
    Jó, de ha vesz valaki egy x86os windowsos tabletet, akkor is örökre megkap minden frissítést, valahogy így kellene a droidot is megoldani.
  • gothmog
    #2
    Erre mondják az okosok: ha android, akkor nexus. Az 5-ös már az olcsó kategória, és azt teszel rá, amit akarsz.
  • Szefmester
    #1
    Elég mások lennének a számok, ha nem a telefongyártókra kellene várni oprendszer frissítés ügyében. Számukra az éri meg ha nem oprendszert cserélsz (mert pl biztonsági hibát találtak), hanem teljes telefont.

    Kifejezetten örülnék egy olyan rendszernek ahol bármelyik rendszert le lehet tölteni és csak pár telefonadatot kellene megadni (amiknek kis utánajárással minden moduljának a típusa beszerezhető infó), és letöltheted a kész telepítőt, mindenféle reklámfos meg integrált (amúgy freeware) bloatware mellett.

    Nem egy szar telefonom van (legalábbis úgy hiszem kevés oprendszer eszik meg maximálisan alapból 1GB memóriát, meg 4 magot), de 4.2-nél újabbat már csak mókolva tudnék felrakni kétes biztonságú orosz oldalakról. (Prestigio 5517 DUO)