Berta Sándor

Verizon-ajánlat a Yahoo! webes üzletágáért

Google-Verizon versenyfutás lehet a Yahoo!-ért, most utóbbi cég konkrét ajánlatot is tett, 3 milliárd dollárt adnának érte.

A legnagyobb amerikai mobilszolgáltatónak számító Verizon újabb ajánlatot készít elő a Yahoo! felvásárlása kapcsán. A The Wall Street Journal cikke szerint a társaság ugyanakkor nem a szabadalmak és az ingatlanok iránt érdeklődik, hanem a webes üzletágat szeretné megszerezni, bizonyos Yahoo!-szolgáltatások ugyanis jelentős mértékben kibővíthetnék az AOL ajánlatait. Az ajánlat elvileg 3 milliárd dolláros, de ennél magasabb is lehet, ha a Yahoo! magára vállalja az elbocsátandó munkatársak végkielégítésének és egyéb járandóságainak a kifizetését.

A Verizon mellett a TPG pénzügyi befektetőcég is élénken érdeklődik a Yahoo! iránt és szintén előterjesztette a saját ajánlatát. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az ajánlat milyen üzletágakra vonatkozott és mekkora összegű volt, miként azt sem, hogy más érdeklődők, például az Advent International és a Vista Equity Partners befektetőcégek, illetve Warren Buffett milliárdos és a Quicken Loans tettek-e ajánlatot.

A helyzet azért is érdekes, mert a Verizon mellett más érdeklődők is csak egy-egy üzletágat szeretnének megvásárolni. Becslések alapján a szabadalmak és az ingatlanok kicsit több mint egymilliárd dollárért kelhetnek majd el. A mostani második ajánlattételi és értékesítési kört a közeljövőben követheti egy harmadik is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!