Berta Sándor

Új fitneszkarkötő a Samsungtól

Kijelzője nagyobb és finomabb felbontású lett, és már GPS-vevőt is szereltek bele. Nem csak Samsung telefonnal használható.

A konszern bemutatta a második generációs Gear Fit fitneszkarkötőt. A Gear Fit 2-t 1,5 hüvelykes ívelt Super-AMOLED kijelzővel szerelték fel, amelynek a felbontása 216 x 432 képpont. Összehasonlításul: a korábbi Gear Fit 1,84 hüvelykes képernyőt kapott és a felbontása 128 x 432 pixel volt. A legnagyobb változtatás emellett az, hogy a második generációs készülékbe már integrált GPS-vevő is került és ennek köszönhetően feljegyezhetővé válik a fitnesztevékenység közben megtett távolság. További kiegészítő a szívritmusmérő, amelyet a Gear Fit 2 hátoldalán helyeztek el.


A karkötő automatikusan felismeri, hogy a viselője éppen milyen sporttevékenységet (futás, kerékpározás, evezőpadok használata stb.) végez. A dél-koreai gyártó ezt a funkciót úgy nevezi, hogy Auto Activity Tracking. A Gear Fit 2 bármely Android 4.4 KitKat vagy újabb operációs rendszert futtató okostelefonnal összepárosítható. Az eszköz Bluetooth 4.2-kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonokkal, míg a fitneszadatok kiértékelése a Samsung Health alkalmazáson keresztül történik.

A Gear Fit 2 operációs rendszere a Tizen és 1 GHz órajelű, kétmagos processzorral, 512 megabájt RAM-mal, illetve 4 gigabájt flashmemóriával rendelkezik. Az eszközre akár zeneszámok is áttölthetők és azok Bluetooth-kapcsolaton keresztül lejátszhatók. Az új termék június 10-től lesz megvásárolható két méretben és fekete, kék, illetve rózsaszín színben. Az ajánlott ára az Amerikai Egyesült Államokban 179 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #1
    A Gear Fit-nek is (mint a legtöbb fitnesz karperecnek) a pontossága volt az egyik leggyengébb pontja.