Berta Sándor

Titkosítási mód kerülhet a Facebook Messengerbe

Hamarosan biztonságosabb lehet a közösségi portál programja, nehéz helyzetbe kerülnek a hatóságok.

A Facebook Messenger követheti a WhatsApp példáját, ahol csak az alkalmazást használó felek láthatják az elküldött üzeneteket. A WhatsApp üzenetküldésében a végpont-végpont közötti titkosítás azt jelenti, hogy a felhasználók egymásnak küldött üzeneteit nem tudja lehallgatni vagy megnézni harmadik fél.

A Facebook Messengert jelenleg 900 millióan használják rendszeresen, ezzel a platform a WhatsApp után a világ második legnépszerűbb mobil chatszolgáltatásának számít. Hátránya viszont, hogy nem támogatja a végpontok közötti titkosítást, ezért a közösségi oldal vagy harmadik fél bármikor betekinthet a küldött üzenetekbe. Ráadásul - bírói engedély után - a hivatalok is bepillantást kaphatnak a kommunikációba.

Mindez azonban megváltozhat, ugyanis a The Guardian - három belső forrásra hivatkozva - arról írt, hogy a Facebook Messenger esetében a jövőben lehetőség lesz a végpontok közötti titkosítás használatára. Ez a funkció ugyanakkor nem automatikusan aktivált, hanem választható lesz, mivel a Facebook szerint a felhasználókat a mesterséges intelligenciára épülő virtuális asszisztens funkció jobban érdekli, mint a titkosítás. A társaság egyelőre nem kommentálta a The Guardian információit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #5
    Tetszik :)
  • msnforever2 #4
    remélem ezt elküldted a megfelelő képviselőknek is, mert nem hiszem h olvasnak sg fórumot
  • Skylake #3
    Ennek a chattitkosítósdit abszolút nem hiszem el nekik, tekintve milyen mértékben monopolizálja a kommunikációt a Európában és USA-ban a Facebook. Ez akkora mértékű adattömeg, amely kapcsán az NSA és Co. egyszerűen nem engedheti meg, hogy ne legyen hozzáférése! Meg ott van a Deep Text is!

    Noha egy titkosszolgálati értelemben fontos aktivitást pusztán metadatokból származó infókból is össze lehet rakni, szinte biztosra veszem, hogy azok a rendszerek, amelyek az FB-nél Deep Face és Deep Text nevet kapták, megvannak a gumitalpúak oldalán is – vagy akár közösen használják őket! Ez utóbbi gazdasági értelemben a leginkább üdvözítő megoldás, tekintettel e technológiák horribilis K+F költségeire. Úgy hogy valószínűleg ez a helyzet. A Deep Face-ról már volt szó, az új a Deep Text: minden, amit felnyomtak valaha a kékfehérre, vagy átment a rendszeren, chat-et elsődlegesen beleértve, gyúrják bele ebbe az öntanuló rendszerbe. Tessék:

    http://www.hwsw.hu/hirek/55688/facebook-deeptext-szoveg-ertelmezes-ai.html

    Ezek után hagy ne vegyem már komolyan, hogy pont ők fognak végponti titkosítást adni az usereknek, mikor abból élnek, hogy abszolúte minden aktivitást követni és profilírozni akarnak! Forráskód van? Zárt cuccról lévén szó, hagy ne f*ssam már le a lábam szárát, hogy milyen marhára jó fejek lettek!

    Van itt azonban sokkal finomabb dolog is, ami még az SG-re nem ért el: a korábbi árnyékprofilosdi immár hivatalosan alkalmazott megoldás, természetesen a facebook-i kultúrmisszió, a „jobbá tesszük a világot” jegyében, mivel a profillal nem rendelkező személyek követése is „érdek”, gondolom az un. „felhasználói élmény növelése” céljából, hogy a megszokott és mára rommá koptatott, de sokak által máég mindig besz*pott bullshitet ideböffentsem!

    Szóval, követni mindenkit! Örülök, hogy ezzel viszont átlépték a Rubicont! Ez jó indikátora annak, hogy eljutott a Facebook a gazdasági hatalmának zenitjére, és végre innen csak lefelé lesz út! Ez lesz a kékfehér birodalom Sztálingrádja – remélem!

    Ahogy ismert, ez a technológia korábban is megvolt, az egész rendszer, a rohadék like gombok, az összes tetves API-juk végső soron kizárólag ezt célozta, hogy aki nem regisztrált, az is követve legyen! Abban a mérhetetlenül bonyolult adatstruktúrában, amit ezek a férgek tárolnak

    (http://europe-v-facebook.org/EN/Data_Pool/data_pool.html)

    csak egy abszolút lényegetlen info az user neve és regisztráláskor megadandó adatai. Ezzel viszont most elismerték azt a gyakorlatot, amely kapcsán az EU kezd felébredni! Na, majd hátha ettől kiköpik az altatót ezek a digitálanalfabéta baromarcú brüsszeli gombnyomogatók remélhetőleg! EU Bizottság és Tanács szintjére az ügyet! Ja, európaparlamenti képviselők, akármelyik országból, ide, lábhoz! Elmondom mi a stájsz, amit majd fel kellene böfögni, ahelyett, hogy a bársonyszéket melegítenétek, és néznétek ki bután a fejetekből azért az összegért, amit közpénzből felnyaltok a brüsszeli kiküldetésért!

    1. Európában az összes like gomb, és egyéb, a Facebook egyéb követést lehetővé tevő eszköze alaphelyzetben inaktív állapotban van! Kizárólag a felhasználók explicit engedélyével válik aktívvá!
    2. Amennyiben az user nem jelentkezik be a Facebook szolgáltatásba, mindenfajta követési technológia (DATR és társai, HSTS jogosulatlan használata) alkalmazása európai adatvédelmi súlyos, e célra létrehozott EU-s rendelet megsértését jelenti, és minden felhasználói eszközre kihelyezett követési célú adat 1000Euro-s büntetés azonnali foganatosítását jelenti, amelynek fele a bejelentőt illeti! (Csak hogy érezzék, milyen, mikor a fagyi visszanyal. Szerintetek mennyire érdekeltek lennének az userek a hatályba lépés után megkeresni a pénzt ilyen módokon )
    3. Az európai felhasználók számára profiljukban külön oldalt hoz létre, ahol a data pool által tárolt teljes körű profilírozásból származó információkat a felhasználók át tudják tekinteni, és egyenként, vagy az összeset opt-out-ra tenni! Ez a felület olyan formában és tartalommal készüljön el, hogy sivitó gumiállatka agyi szinttel rendelkező userek is eredményesen tudják kezelni!
    4. Facebook belépési oldalra felkerül NAGY BETŰKKEL a következő szöveg: „A Facebook használatával beleegyezzel abba, hogy oldalunkon és társoldalainkon teljes aktivitásodat figyeljük. Beleegyezel abba, hogy az általad feltöltött tartalmat profilírozzuk, személyes adataidat és aktivitásodból származó adatokat üzleti partnereink részére értékesítsük, valamint ennek alapján reklámokat jelenítsünk meg számodra.”!
    5. A Facebook Inc. köteles az EU tagországaiban vállalatokat létrehozni. Amennyiben ezt bizonyos határidőig nem teszi meg, az adott ország IP tartományából oldalára érkező kérések tekintetében kérésenként 500Euro-s büntetés foganatosítása történik! A tagországokban létrejött vállalkozásai kötelesek együttműködni az előzőekben felsorolt intézkedések betartásában! (És persze adózni is!)
    6. A Facebook Chat európai felhasználói esetében teljes végponti titkosítás bevezetése kötelezővé válik. A végponti titkosítás olyan formában történhet, amikor az user aktivitása eredményeként a szolgáltatást nyújtó Facebook Inc. sem férhet hozzá a kommunikációhoz, illetve (evidens módon) más szervek sem.
    7. A Facebook Inc. köteles olyan adattárolási technológiát alkalmazni EU tagállamok felhasználóinál, amely alkalmazása során transzatlanti kimeneti végpontokon a felhasználóktól esetlegesen kifelé irányuló adatforgalom titkosításra kerül, és így lép ki az EU területéről! (Középső ujj az NSA-nak meg a többi hárombetűsnek- mínusz Dagger Complex.)
    8. A Facebook Ireland Inc. és / vagy európai országokban létrehozott vállalatai félévente kötelesek adatkezelési és adatvédelmi technológiájukat auditáltatni az EU adatbiztonság terén a fentiek betartatásában hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervével!

    Épp itt az ideje Zuckerberg és Co. pofájáról lemosni azt a fellengzős, „nekünk nem tudtok ártani, az lesz amit mi akarunk” bájvigyort, és remélem, hogy ennek a bejelentésnek a hatására horribilis összeget vernek rá az EU megfelelő szervei: pár millió Euro első körben elég lesz!

    Tracek-elni akarsz mindenkit, te gané?! Benyomod a kincstári dumát, hogy ez „minden felhasználó érdeke?” Ennyire ne nézzél már minket hülyének! Jól van, befűtök / befűtünk neked te sz*rf*szú! Osszátok! Hostfile, Peerblock, tűzfal, hagy érezze a törődést!

    https://github.com/jmdugan/blocklists/blob/master/corporations/facebook/all

    És a másik, amely szereplőkkel ugyanezt kell tenni, a Google-al, meg régi kedvencünkkel, a Microsoft-al természetesen.
  • msnforever2 #2
    amíg nincs fent github-on a kód és nem tudom lefordítani saját magam h aztán összehasonlítsam a store-ból letöltöttel, hogy ugyanazt kaptam-e addig lófaszt nem ér. azt mondanak amit akarnak.
  • CairoJack #1
    Én támogatom. Persze az USÁki bácsi, megy a ZENESZÉJ bele fog tudni olvasni, mindenki más kémkedő viszont menjen a piklibe.