Berta Sándor

Google-Verizon versenyfutás a Yahoo!-ért

Mostanra csupán a két óriáscég maradt versenyben.

A Yahoo! eladná a keresőjét és a levelező-szolgáltatását, és költségcsökkentési programja keretében kevesebbet költene kutatásra. A Yahoo! iránt érdeklődő konzorciumok és társaságok április 11-ig nyújthatták be az ajánlataikat a fő és a további részegységekre. Csupán két érdeklődő maradt versenyben: a Verizon és a Google, előbbi, mint lehetséges felvásárló már február közepén felmerült. A további érdeklődők - köztük a Microsoft, az AT&T és a Comcast - kiszálltak a versenyből, s úgy döntöttek, hogy már be sem nyújtják az ajánlataikat.

A Bloomberg információi alapján a Verizon elsősorban a Yahoo! Japánt vásárolná meg 8 milliárd dollárért, hogy ezzel tegye vonzóbbá a felhasználók számára a saját ajánlatát. A hír - elsősorban a tokiói tőzsdén - pozitívan hatott a Yahoo! részvényeinek árfolyamára, amelyek 6,4 százalékkal drágultak és elérték a 484 jent, miközben a Yahoo! NASDAQ-árfolyama 1,3 százalékkal gyengült.

Az érintett vállalatok egyike sem kommentálta a kiszivárgott információkat. A The Wall Street Journal korábban arról írt, hogy a tranzakcióban érintett vállalkozások képviselői megállapodtak abban, hogy nem foglalnak állást az időközben megjelenő anyagokkal kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!