Berta Sándor

Okoskerékpár a Xiaomitól

A kínai gyártó egy újabb területen próbálja megvetni a lábát, egy tajvani céggel közösen készített elektromos kerékpárjuk tömege alig 7 kg.

A Xiaomi többek között routereket, hajlított televíziókat és víz-, illetve légtisztító berendezéseket készít, de igazán komoly nevet az okostelefonjaival szerzett magának. A cégtől nem állnak távol a kísérletezések, elég például csak a tavaly ősszel bejelentett Segway Ninebot mini járművek piacra dobására gondolni. Az autógyártókhoz hasonlóan most úgy néz ki, a tech cégek is marketinglehetőséget látnak az ágazatban, mert mostantól ezek is új termékkategóriát jelentenek a társaság életében. Az első modell a QiCycle R1.


A Xiaomi a tajvani székhelyű QiCycle céggel közösen készítette a terméket, vagyis valójában ők adták a "hardvert", amit kiegészítettek saját szoftveres megoldásaikkal. A kerékpár váza a Mitsubishi T800 modell, teljes súlya 7 kilogramm. Az abroncsok szénszállal megerősített műanyagból vannak, a beépített váltó pedig Shimano Ultegra Di2. Az akkumulátor legfeljebb 40 órás üzemidőt biztosít. A QiCycle R1 mozgásérzékelő szenzorokkal van ellátva, amelyek többek között hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat fitneszalkalmazásával mérni lehessen a felhasználó teljesítményét.

A Qicycle bevezető ára 19 999 jüan, ez átszámítva valamivel több, mint 800 ezer forintnak felel meg. Ezzel az új kerékpár olcsóbb a vetélytársak hasonló felszereltségű modelljeinél. Pletykák szerint egy olcsóbb, 150 ezer forint körüli verziót is terveznek, és ha valaki nagyon imádja a céget örülhet, mert még ebben a hónapban egy gyorsfőzővel is jelentkezni fognak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!