Berta Sándor

Livall - több mint egy kerékpáros sisak

A projekt azt bizonyítaná be, hogy egy sisak nem csupán a kerékpárosok fejének védelmét szolgálhatja.

A Livall fejlesztői eredetileg 20 000 dollárt szerettek volna összegyűjteni, de már több mint 126 000 dollárt adományoztak a támogatók. A kerékpárosoknak szánt fejvédő többek között szórakoztató- és kommunikációs központ lenne, ráadásul a viselőt tájékoztathatja a közlekedési helyzetről is.

A sisakban helyet kapnak majd hangszórók, egy integrált headset és egy szenzor is. A kerékpárosoknak lehetőségük lesz arra, hogy a Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően telefonhívásokat kezdeményezzenek, míg együtt bicajozó csoportok (vagy versenycsapatok) tagjainak rendelkezésükre áll a beépített adó-vevő funkció.


A Livall integrált akkumulátora microUSB-n keresztül tölthető fel, s 20 órán át elegendő áramot biztosít a fejvédőn elhelyezett LED-lámpák és a sötétedést érzékelő szenzor működtetéséhez. Az előbbi biztosítja, hogy a viselőt akár éjjel vagy rossz körülmények között is jól lehessen látni. Aki akarja, az beállíthatja úgy a rendszert, hogy a sötétedést érzékelő szenzor automatikusan kapcsolja fel a lámpákat.

Van továbbá távirányító, amelynek a segítségével az okostelefon kamerája vezérelhető és amellyel így akár mozgás közben is készíthetők felvételek. A Livall csomagjához tartozik még egy alkalmazás, amelynek segítségével a sisak és annak funkciói konfigurálhatók. Amennyiben a kerékpáros elesik, a rendszer azonnal riasztja a mentőket és a LED-lámpák pirosan kezdenek világítani. A fejvédő ára 100 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!