Gyurkity Péter

Oppo A30: OnePlus-dizájn régi hardverrel

Érdekes megoldást készít elő a kínai gyártó, amely régebbi hardvert párosít az új külsővel.

Szokás szerint elsőként a TENAA oldalán bukkant fel az Oppo legújabb megoldása, mivel ez mindenképpen szükséges a kínai piacon való megjelenéshez. Ezt követte a hivatalos oldalon közzétett részletes lista, amiből viszont kiderül a pontos specifikáció, ez utóbbi alapján pedig egy érdekes megoldást várhatunk.

Az Oppo A30 eszerint - legalábbis a külső tekintetében - sokban hasonlít a OnePlus X típusra, ami nem véletlen, hiszen a kisebbik céget az Oppo egykori mérnökei alapították, a két versenyző között pedig a mai napig van bizonyos kapcsolat. A belsőt illetően azonban már egy jóval összetettebb kép tárul elénk, hiszen a kereken 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató érintőképernyőhöz az eredeti Qualcomm 800 chip társul, amelynek 2 GHz-en futó négy magja utoljára 2013-ban számított gyorsnak.


A fentiekhez 3 GB memória és 16 GB-os tároló csatlakozik, a megfelelő képkészítésről egy 13 megapixeles hátoldali f/2.2 kamera (LED flash funkcióval), annak 8 megapixeles előlapi társa, valamint egy 2525 mAh-s akkumulátor sorakozik fel, míg a listán emellett 4G LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, illetve GLONASS szerepel még. A szoftveres oldalon az Android 5.1.1 Lollipop fut, ami szintén nem a legújabb kiadás.

Egy kínai felhasználó nem sokkal később az árat is kiszivárogtatta, eszerint az A30 odaát 306 dollárnak megfelelő áron fut, ami nem sok jót ígér a Xiaomi Mi 5 és több másik riválissal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #4
    Lol kisebb aksit nem is találhattak volna :(
  • who am I 7 #3
    nincs ezzel baj. jó kis készülék, designra közepes a 3gb meg teljesen jó. mondjuk 90k-t nem ér meg szvsz.
  • lycidas #2
    Jah, inkább úgy mondhatnánk h Snapi800-as 2013-ban volt a leggyorsabb hardver.
    Továbbra is gyors, csak beelőzték.