Berta Sándor

A Verizon megvenné a Yahoo!-t

Jelenleg is zajlik a webes konszernnel kapcsolatos ajánlat előkészítése.

A Yahoo! felvásárlója és egyben megmentője az a Tim Armstrong lehet, aki a Verizon Communications AOL-részlegét vezeti. A menedzsert a munkával a Verizon Communications menedzsmentje bízta meg - minderről a Bloomberg számolt be egy bennfentesre hivatkozva.

Lowell McAdam, a Verizon első embere megerősítette a CNBC-nek, hogy érdeklődnek a társaság iránt. A projekt még korai szakaszban van, hiszen például egyetlen partnerbankot sem kértek fel arra, hogy konkrét ajánlatot tegyen a Yahoo! tulajdonjogáért. A Yahoo! nem csupán a híroldala és a levelezőszolgáltatása miatt lehet vonzó felvásárlási célpont, hiszen a tulajdonában van még a Flickr és a Tumblr is. A szolgáltatásokat összesen több mint egymilliárdan használják. A Verizon többek között a Go90 nevű videoplatformot üzemelteti és szeretne új területeken megjelenni, így logikus lépés lenne számára a Yahoo! megvásárlása.

Tavaly decemberben Marissa Mayer egy lehetséges átszervezést vázolt fel. Gyakorlatilag feldarabolnák a vállalatot és az olyan fő részlegeket értékesítenék, mint a Yahoo! Mail vagy a kereső.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!