Berta Sándor

Komoly tőkeinjekciót kapott a Magic Leap

800 millió dollárt kapott a cég, melynek nem létező 3D szemüvegével a digitális dolgokat valóságosnak láthatjuk. A befektetők töretlenül hisznek a vállalkozásban.

A Magic Leap akár a Microsoft által fejlesztett HoloLens nagy kihívója is lehet, igaz, eddig még nem állt elő konkrét termékkel. Mindez azonban egyáltalán nem zavarja a befektetőket, akik a legutóbbi finanszírozási körben közel 800 millió dollárt adtak a cégnek. A Magic Leap egy olyan 3D-szemüveget készít, amely a digitális tárgyakat úgy jeleníti meg mintha azok valóságosak lennének. A technológia a holografikus képeket közvetlenül a felhasználó retinájára vetíti ki, ezáltal az élmény sokkal részletesebb és intenzívebb a hagyományos módszereknél. A szemüvegből több millió darabot gyárthatnak.


A mostani befektetők között megtalálható az Alibaba, a végösszeg eléri a 793,5 millió dollárt. A pénzt a szemüveg elkészítésébe fektetnék be. Rony Abovitz, a Magic Leap vezérigazgatója kijelentette, hogy már néhány eszközt készítettek tesztelési célokra és továbbra is azon dolgoznak, hogy mindent optimalizáljanak, majd beindítsák a marketinggépezetet. A menedzser egyébként nem egyszerűen csak egy terméknek látja a Magic Leapet, hanem hiszi, hogy a mindennapokat is forradalmasíthatja. A technológia nem terheli majd az agyat és ezáltal a használata kényelmes lesz az emberek számára. Az ugyanakkor egyelőre még kérdéses, hogy a termék mikor jelenik meg a piacon és milyen technikai jellemzői lesznek.

2014 októberében a Google, a Qualcomm, a Legendary Entertainment Inc., a KKR, a Vulcan Inc., a Kleiner Perkins Caufield & Byers, Andreessen Horowitz és az Obvious Ventures összesen 542 millió dollárral támogatták a vállalatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • NEXUS6 #6
  Dúrva! :)
  Az láccik, hogy az OR lényege egyik oldalról egy nagyon szépen felépített médiakampány, a Carmaknak, mint rendszerintegrátornak kifizetett tizen-huszonmillió $-ral (és mint tudjuk ő tényleg szereti a ferrárikat), meg a nagymenő FB-vel, meg mindennel.

  Szerencsére ott azért van mögötte termék is. Én csak attól félek, hogy azok, akik ugyan az IT-ben nőttek fel, de alapvetően nem hw fejlesztéssel foglalkoznak, azok nem látják, hogy a hw oldalon esetenként milyen késhegyre (értsd 10% normál profitra) menő harc van, és nem az sztenderd, hogy félév munkáért kapok 500 milliót, ha szerencsém van.

  Az OR sajna nem egy tömegtermék, hanem egy geek játékszer. A zapple esetleg tud egy szélesebb tömegeknek szánt rendszert összedobni, de az ő filozófiája üzletpolitikája szerint ez még mindíg csak a sznobok/gazdagok kiszolgálását jelenti.

  Igazi áttörést és sikert nem ezektől, vagy kis startup cégektől kell várni, szerintem.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.02.05. 09:09:25
 • sárkánylovag #5
  Az első igazán jó aratni fog, de az összes többi hatalmas anyagi bukta lesz.
  Ha a google glassz nem sikerült, ha a VR el egy dual amd x2 es kártya küszködik ami 400 ezer be fog kerülni és kell alá egy combos PC akkor egy kis szemüvegtől mit várunk ?
  Vagy mindez a hátizsákba lesz helyezve ?:)
  Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.02.04. 15:35:29
 • Sir Cryalot #4
  "Minden esetre így próbálja visszanyerni azt a pénzét, ami már rég elment ferrárira, luxuskurvákra, meg kokóra. "

  nem zuckié ment el hanem aki a fb igazgatótanácsában is ott ücsörög +kockázatitőke befektető (m.Andreessen ) dobta meg a 22éves gyereket pénzzel (aki utóbb azt nyilatkozta hogy muszáj volt a fb-nak átvennie a céget mert ők azt a 100m-t "felélték" ) , és ez úgy ment , hogy miközben rakott bele ~100m -t , közben a többi befektetőt "kivásárolta" , szóval mire a fb megvette a kezdő cégecskét , addigra kb. egyedüli tulajdonosa volt és úgy volt 20x-os haszna, amiből megint lehet támogatni 1nyári menő-juppi-webes-start-up-okat amiről időnként kiderül hogy nem egynyáriak (fb). Ez a sisakozás a hardwares kitérő, amire hogyha a zapple is rááll akkor ők nagyon élelmesnek fogják magukat gondolni .Szóval ő végigverte zuckin (eleve ő adott neki is pénzt :D ), zuckinak meg elhitték a részvényesek hogy ez jó,kiszámítható pszichológiai háttere van hogy ez miért így megy.
 • Sir Cryalot #3
  -azért az is kiderült az imént hogy mégiscsak 'murica-ban van a kínai nagysárkány igaz barátja, nem is ez a legnagyobb befektetésük, amennyi pénzt falikorniába tolnak a cheenaiak ahhoz képest szerintem ez törpeinjekció.
 • NEXUS6 #2
  Úgy tűnik, most a VR köré épül egy jó kis dotkom lufi. Itt van ez a fckware kezdeményezés, pár twitter üzivel összehozták egy kisebb ország éves védelmi kiadásait. Csak aztán nehogy a komoly versenyzőket, a piacot is magukkal rántsák, amikor összeomlanak.

  Az OR jó példája ennek, pedig ott még egy terméket is kiizadtak magukból. Miután a spekulánsok, pl Zuckerberg is beszált 1-2 Mrd $-ral rögtön felnyomták a termék árát a duplájára, csak épp ezzel majd valszeg jól nem lesz piacképes. Minden esetre így próbálja visszanyerni azt a pénzét, ami már rég elment ferrárira, luxuskurvákra, meg kokóra.
 • Skylake #1
  "A technológia nem terheli majd az agyat" - WTF?