Berta Sándor

Nem támogatja tovább a régi IE-verziókat a Microsoft

A döntés közel sem meglepő, a konszern már néhány hónapja felhívta a figyelmet a várható változásokra.

Rég ismert, hogy a Microsoft a régi IE-kiadásoknál nem vár tovább a felhasználókra, hanem szeretné őket a váltásra ösztönözni, ez pedig most egy drasztikus lépésben realizálódott. A jövőben az Internet Explorer több régi kiadása sem kap majd frissítéseket, ugyanakkor néhány változatot nem érint a döntés. A Microsoft hivatalosan január 12-én szüntette meg a régebbi IE-változatok terméktámogatását. Az utolsó frissítéssel egy időben kaptak egy figyelmeztetést is a felhasználók, hogy mire számítsanak. A jövőben Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszereken kizárólag az Internet Explorer 11-es verzióját futtathatja majd bárki.

Becslések alapján jelenleg még 340 millióan használják a számítógépükön az Internet Explorer 7, 8, 9 és 10 böngészőket, de vannak, akiknek a gépén még az IE6 (!) fut. A Microsoft helyzetét ugyanakkor nehezíti, hogy nem lehet egyik napról a másikra leállítani a terméktámogatást, ezért van az, hogy például a Windows Vista SP2 és a Windows Server 2008 SP2 esetében még mindig az IE9 az aktuális kiadás. Ez a változat még az operációs rendszer terméktámogatásának lejártáig kap majd frissítéseket.

A Vista terméktámogatása 2017. április 11-ig él. Hasonló engedmények vannak több más Windows-verzió (Windows Server 2012, WEPOS, WES09, Windows Thin PC) esetében is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #10
    Miért nem?
    Több céges gépen azt használom..
  • ostoros #9
    Arra ugyan nem.
  • end3 #8
    Vannak akik a márkahűség jegyében vagy biztonsági okoból ragaszkodnak a Windows rendszerben, az MS által kódolt programok használatához. Nem óhajtanak idegen szoftverfejlesztők "backdor"-jaival és biztonsági réseivel foglalkozni. Elég és megfelel nekik az MS saját fejlesztésű ilyenjei.
  • Madve #7
    Többek között arra az esetre jelent megoldást a portable apps...
  • ostoros #6
    Sok helyen nincs választása az embernek. Nincs adminisztrátori jogosultság, és nem tudsz telepíteni...
  • Laza #5
    Amíg sokaknál még mindig az jelenti a 'van internet'-et, hogy az IE-n lehet böngészni, addig igen :)

    És ugye amikor összeszarja magát az IE, jönnek, hogy nincs internet ...
  • syn7h37ic #4
    Miért? lehet netezni az IE-vel? Nem csak letölteni lehet vele a firefox-ot, vagy a Crome-ot?
  • Dewri #3
    Ezek szerint létezik még 340 millió full igénytelen felhasználó...
  • CairoJack #2
    "A jövőben Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszereken"... a felhasználók természetesen Firefoxot és/vagy Chrome-ot fognak tudni futtatni. :)
  • kissssss #1
    jajj ne... elvesztünk mindannyian!!!