Berta Sándor

Az Internet Explorer már nem is nevezhető böngészőnek

A Microsoft illetékese arra szólította fel a felhasználókat, hogy ne használják az elavult böngészőt.

Chris Jackson, a redmondi cég kibervédelmi szakértője blogbejegyzésében bírálta az Internet Explorert és - közvetve - az azt alkalmazó felhasználókat, illetve cégeket és szervezeteket is. A szakember óva intett mindenkit az elavult szoftver használatától. Bár az Internet Explorert már évekkel ezelőtt nyugdíjazta a Microsoft, ennek ellenére számos vállalat és szervezet számítógépein még mindig ez a böngésző fut.

A menedzser meglehetősen élesen fogalmazott: többek között azt írta, hogy ideje lenne befejezni, hogy az Internet Explorert egyáltalán böngészőnek hívják. A szoftver ugyanis a legjobb esetben is csupán egy kompatibilitás-megoldás, hiszen például a legújabb webes szabványokat egyáltalán nem támogatja. Viszont az tény, hogy lehetővé teszi az emberek, hogy régebbi webes alkalmazásokhoz hozzáférjenek, de böngészőként már nem lenne szabad alkalmazni.

A Microsoft egyébként azért is van bizonyos mértékben csapdahelyzetben, mert miközben az Internet Explorer további használata ellen kampányol, az Edge sem nevezhető sikertörténetnek. Az Edge nem is érhető el például a Windows 7-re, míg az IE igen. S tavaly decemberben kiszivárgott, hogy a jövőben a Microsoft a Windows 10 esetében egy Chromiumon alapuló böngészőt alkalmaz majd, amelynek a kódneve Anaheim és amelynek jelenleg is zajlik a fejlesztése. Az új szoftver külsőre nagyon hasonló lesz, mint az Edge és még az is lehet, hogy a végleges neve is ugyanaz lesz. Mindenesetre az EdgeHTML-t eltemette a tengerentúli konszern.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HyBrIDNyLA #7
    Csak admin és a felhasználói oldalról közelítem meg a kérdést. Szerintem kevesen dolgoznak akkora irodaházban, mint én. Jó 2000 fős. Vállalati szintről beszélünk - Ugye Chrome-ot utáljuk, szemét Google (értettem - nem vitatkozom). Edge azt meg mi rendszergazdák utáljuk (miért is? - téma elengedve) Marad a Firefox. Szuperul korlátozva a user gépe. Ez nem frissül rendszergazdai jogosultság nélkül, az nem frissül. Gyere ezért, gyere azért, ez nem megy, az nem jön be. Idő pénz, energia, erőforrás. Én csak annyit látok, az IE11 nagyvállalati környezetben mind a mai napig csodásan megállja a helyét és idősebb kollégák is átlátják, minden gond nélkül magabiztosan használják. Az a böngésző megoldja önmagát (egy fasza - akár automatizálható - 1 soros paranccsal úgy ki lehet pucolni, mintha új lenne) és közgazdasági, hatékonysági oldalról ez a lényeg egy komolyabb cégnél, hogy menjenek a dolgok, termelődjön a pénz, nem állhat semmi, mert mindenki függ mindenkitől. Aki üzemeltetésen dolgozik tudja miről beszélek. Egy-egy leállásért magyarázatot, felelősöket, megoldásokat és határidőket akarnak a helyreállításra! ...és prevenciót, terveket, h többet ilyen ne nagyon fordulhasson elő. Attól függ mi ment tönkre (: Hát persze! ...de meg kell érteni a másik oldal álláspontját is, teljesen racionális az elvárás. Ahol a pénz számít, ott a sysop rövid pórázon van. Bármit megadnak neki, bármit, de egyet kérnek, ne legyen fennakadás, leállás, mert akkor mindenkinek magyarázkodni kell. Én sem magyarázkodni, sem fölöslegesen dolgozni sem szeretek. Nem érdekel, h Chrome, Firefox, vagy Edge, vagy IE. Működjön, engem ez érdekel. Ezeken a helyeken szeretjük, sőt elvárjuk a termék kapcsolásokat a hatékonyság érdekében. Kiváncsi leszek az új Chromium alapúra. Pl. régebbi exchange szerverekre (2007) már Edge-el sem lehet normálisan OWA-t használni.
  • CairoJack #6
    Az Edge sem az. Vicces nézni, hogy az MS 20 év alatt sem tudott írni egy normális böngészőt.
  • barret #5
    Második hozzászólás.
    Utoljára szerkesztette: barret, 2019.02.11. 15:37:03
  • csicso82 #4
    Akkor mi a túrónak van még mindig benne pl. a Windows 10 1809-es build-ben??
  • takysoft #3
    Teljesen igazad van. Tabbed browsing nélkül is képes volt egy ablak magával rantani a többit a halálba. Erre egy mai böngésző se képes :D
  • herooftime #1
    Pedig az internet Explorer 6 tökéletes, 2001től úgy 15 évig fejlesztették.