Berta Sándor

Leállítják a korábbi IE-verziók támogatását

A Microsoft nem vár tovább a felhasználókra, hanem szeretné őket a váltásra ösztönözni. Az intézkedés az Internet Explorer összes régi kiadását érinti.

A jövőben kizárólag az Internet Explorer 11-es verzióját támogatja majd a Microsoft, s azt is csak a Windows 7, a Windows 8,1 és a Windows 10 (a vállalatok) esetében. Vagyis, ha valaki ezeket az operációs rendszereket, de a régebbi IE-kiadásokat használja, akkor szintén kénytelen lesz váltani. Ezek a programok 2016 januárjától semmilyen biztonsági és egyéb frissítést vagy javítást nem fognak kapni. A cél az, hogy a felhasználók a legfrissebb változatra váltsanak.

A Windows Vistát vagy Windows XP-t használók dönthetnek, hogy vagy frissítenek az Internet Explorer legfrissebb változatára vagy más böngészőt (Windows 10 alatt Edge, illetve Firefox, Chrome stb.) alkalmaznak a jövőben. A Microsoft egyébként korábban már elkészítette a terméktámogatási anyagát, amely hasznos segítséget jelenthet a felhasználóknak.

A redmondi konszern azt szeretné, ha minden ember az új Edge böngészőre váltana, a fejlesztéseit is erre a programra összpontosítja és azt reméli, hogy a cégek is frissitik rendszereiket. Ez utóbbit azonban hátráltatja, hogy sok vállalatnak még olyan honlapja van, amely nem támogatja az Edge új architektúráját, ezért először az oldalakat kellene aktualizálni, még mielőtt az Edge használható lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamer the true #7
    Egyáltalán miért használna valaki explorert?
  • Zombee #6
    Vagy csak ilyet egészen konkrétan nem tehetnek meg, nincs rá törvényi lehetőségük.
  • asgh #5
    Szerintem azért nem merik meglépni, mert az a nagyvállalat, amit egyszer így megszopatnak, az a stratégiai tervezésnél figyelembe veszi, hogy a jövőben ne kerüljön még egyszer ilyen kényszerhelyzetbe és egész biztosan nem MS rendszerre váltana. Az MS ugyan piacvezető, de már rég nincs monopolhelyzetben.
  • kvp #4
    A tamogatasok leallitasa az egyik legjobb modszer a valtas kikenyszeritesere. Ennel mar csak a tavoli teglazas lenne jobb, azaz az osszes elavult keszulek es szoftver vegleges letiltasa. (kvazi onmegsemmisitese) Azert nem merik csak meglepni, mert felnek a jogi es leginkabb a tarsadalmi ellenreakcioktol, ha esetleg veletlenul egy-egy kritikus rendszert benitananak meg. Bar semmi sem kesztet jobban a valtasra (foleg megbizhato, nyilt technologiakra epulo rendszerekre) ha a meglevo ugy romlik el, hogy nem lehet megjavitani.
  • Dodo55 #3
    Az ActiveX a gáz. Sok (főleg régi, de a mai napig használható) hálózati céleszköz arra épülök pluginokkal működik csak. Arra kéne valami megoldás, biztonság ide vagy oda. A Chrome esetében is az NPAPI teljes tiltása egy faszság. Jó lett volna úgy ahogy az átmeneti időszakban volt, aki a chrome://flags-ben turkál az nagyon jól tudja mit csinál, ha meg mégsem, akkor vessen magára.

    Vicc, hogy ezek miatt a céges laposon már 3 böngésző között kell váltogatnom munka közben.
  • zola2000 #2
    Az XPs internet explorer 6 már annyi frissítést kapott a 13 év alatt, hogy nem hinném hogy maradt még benne biztonsági rés, az a böngésző mára hivatalosan is tökéletes :)
  • Holjam33 #1
    "A Windows Vistát vagy Windows XP-t használók dönthetnek, hogy vagy frissítenek az Internet Explorer legfrissebb változatára vagy más böngészőt (Windows 10 alatt Edge, illetve Firefox, Chrome stb.) alkalmaznak a jövőben. "

    XP felhasználóknak 2014 május óta nem jár firssítés IE-hez, akármelyik verziót is használják.
    Vista meg IE9-cel támogatott marad 2017-ig.