Berta Sándor

Távozik az IE fejlesztőcsapatának vezetője

A Microsoft belső átszervezése elérte az Internet Explorer fejlesztői csapatát is, amelynek éléről távozott Dean Hachamovitch. A szakember a jövőben más pozícióba kerül és úgy tűnik, nem lesz utódja.

Hachamovitch egy rövid blogbejegyzésben jelentette be a hírt és közölte: új csapatot alapít, ami egy teljesen új projekten fog dolgozni a jövőben. Arról ugyanakkor semmit nem árult el, hogy a csoport pontosan mivel fog foglalkozni. Közlése szerint a Microsoft a változás ellenére a jövőben is fejleszti majd az Internet Explorert és új webes szabványokat, valamint fejlesztői eszközöket is fog készíteni, továbbá a magánszféra védelme is fontos feladat lesz. A menedzser megköszönte a felhasználóknak az elmúlt 9 évben kapott rengeteg visszajelzést; nagy örömet okozott neki, hogy a fórumokban gyakran szenvedélyes beszélgetés alakult ki a böngésző továbbfejlesztése és újításai kapcsán.

Joe Belfiore, a Windows Phone fejlesztéséért felelős alelnök felügyeli a jövőben az IE-vel kapcsolatos munkákat. A menedzser Twitter-üzenetében erősítette meg a TechCrunch által közölt hírt. Mary Jo Foley, a redmondi cég ügyeiben különösen tájékozottnak számító újságíró később azt írta, hogy a jövőben nem egyetlen vezető áll majd az Internet Explorert fejlesztő csapat élén. Az átszervezés hatása, hogy a csoportot integrálják az operációs rendszerek készítéséért felelős részlegbe. A Terry Myerson alelnök által vezetett divízió felel majd a Windows-verziók, az IE, a Windows Phone, a SkyDrive és az Xbox One operációs rendszerének a fejlesztéséért. Hachamovitch egy új adatkutató csapatba kerül, ez fog foglalkozni a beérkező adatok elemzésével és ezeket az információkat használják fel majd a termékek továbbfejlesztésére, illetve a stratégiai döntések meghozatalakor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!