Berta Sándor

Az Apple és a Google a leginno­vatívabb

A két konszern a legújabb innovációs listán megszilárdította a vezető helyét.

A Boston Consulting Group (BCG) által kiadott lista első helyén az Apple található, a Google a második, míg a Facebook a tavalyi 9. helyről a 28. helyre csúszott vissza. A harmadik helyet a Tesla Motors szerezte meg, amely megelőzte többek között a Microsoftot, a Samsungot, a Toyotát és a BMW-t. Az első tízbe bekerült még a Gilead Sciences, az Amazon és a Daimler is.

A BCG tizedik alkalommal adta ki az összesítését, amelynél annak alapján rangsorolja a különböző cégeket, hogy mennyi pénzt és energiát fordítanak a kutatás-fejlesztésre. Ebből a szempontból egyértelműen kiemelkedő az Apple. Az idei listán 29 egyesült államokbeli, 11 európai és 10 ázsiai, ezen belül is három kínai és egy indiai vállalat szerepel.

Az első harmincban megtalálható a Tencent, az IBM, a SoftBank, a Yahoo!, a The Walt Disney Company, a Netflix, a Hewlett-Packard, a General Electric, a Facebook,a BASF és a Siemens. A Cisco Systems a 31., a Volkswagen csupán a 35., a Visa a 36., a Hitachi a 38., a 3M a 40., míg az NEC a 41. helyen szerepel. A Top50-ben éppen befért a Huawei, a Nike, a BT Group, a MasterCard, a Salesforce.com és a Lenovo. Ugyanakkor nincs a Top50-ben például az Audi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #4

    (Mondom ezt úgy, hogy bármi komolyabb jelentőséget tulajdonítanék az ilyen listáknak.)

    -nem mondásnak mondanám hanem kukacoskodásnak
  • Sir Cryalot #3
    Kényszerbeteg cég nincs, csőlátó cég viszont van, kényszerbeteg alkalmazottakkal.
  • asgh #2
    Ezt a listát nem egy ember, hanem egy cég állította össze, azaz jó pár ellenőrzésen átment, mielőtt kiadták.
    Na most olyan, hogy kényszerbeteg cég nem létezik, azaz vagy a BCG-nél vették át az irányítást a kényszerbetegek és visszaélnek a cég nevével, vagy megint hülyeségeket beszélsz.
    (Mondom ezt úgy, hogy bármi komolyabb jelentőséget tulajdonítanék az ilyen listáknak.)
  • Sir Cryalot #1
    Mielőtt valaki nagyon felháborodna gondoljon bele hogy az ilyen listákat általában kényszerbeteg, rendszerezés-kényszeres emberek állítják elő, akik nem törődnek a kritikákkal vagy a háttérben zajló folyamatokkal, igazából a kényszerét éli ki ha elkészül egy-egy ilyen listával. Ezért nem kell csodálkozni a szokásos unott névsoron sem, az meg foglalkozási ártalom hogy analyst-eknek kitöltik a látóterét ezek az unott cégek.