Berta Sándor

Megújult a Google Plus

A közösségi platform alighanem az utolsó esélyt kapta a webes konszerntől. A cég szeretne újra életet lehelni a korábban eltemetett platformba, amely reményeik szerint hosszú távon a Reddit vagy a Stack Overflow konkurense lehet.

A Google Plus nem csupán optikailag esett át ráncfelvarráson, hanem a belbecset tekintve is erősen módosítottak rajta. Ez utóbbi azt eredményezte, hogy érezhetően sokkal gyorsabb lett. A jövőben nagyobb szerepet kaphatnak a csoportok, amelyekbe immár minden felhasználó beléphet.

A döntés és a számos változtatás alapján úgy tűnik, hogy a Google nem igazán tudja vagy akarja elengedni az egykor a Facebook konkurensének szánt szolgáltatást. A Google Pluson jelenleg is regisztrált internetezők fokozatosan jelzést kapnak arról, hogy váltsanak át az új dizájn használatára, de a 9to5Google szerint a dizájn alternatív módon is aktiválható.

A Google Plus közösségek naponta 1,2 millió új taggal bővülnek. Néhány hónappal ezelőtt bekerült a platformba a Collections funkció, amelyen keresztül bizonyos témákhoz (Android stb.) kapcsolódó tartalmak oszthatók meg. A felhasználók is követhetik ezeket a témákat és ebben az esetben a Google egyik algoritmusa ajánl azokhoz megfelelő tartalmakat.

A lépés azért meglepő, mert a Google az elmúlt években fokozatosan távolította el vagy szervezte ki a a Google Plus funkcióit. Így lett a Google Fotók és a Hangouts is önálló szolgáltatás, és megszűnt az a Google Plus-kötelezettség, amely korábban számos szolgáltatást (YouTube stb.) jellemzett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Danecay #3
    Azt hol lehet beállítani, hogy csak magyar nyelvű közösségeket és gyűjteményeket ajánljon, ne pedig mindenfélét a világ összes tájáról?
  • SupraMKIII #2
    Hát, úgy legyen!

    Mondjuk azt kétlem, hogy a facebook-nál rosszabb, átláthatatlanabb, primitívebb és idegesítő lehetne bármi is ebben a galaxisban...
  • Szefmester #1
    Remélem ez már átláthatóbb, és barátibb formátum lesz. Utána meg hogy terjedjen el. :D