SG.hu

A szuperszámítógépek terén erősít a Lenovo

A Lenovo bejelentette a Supercomputing 2015 Conference (SC15) keretében az új, pekingi Vállalati Innovációs Központját (EIC), amely 2016 elején nyílik meg.

A cég ugyancsak bejelentette, hogy kiszélesíti kapcsolatát a Barcelona Supercomputing Centre-rel, valamint hogy új partnere, az Oxfordi Egyetem lesz az EIC projektek során. Továbbá lerántották a leplet több új kezdeményezésről az Intel-lel, az Intel Scalable System Framework-ön belül, amelyek főként a jövő nagyteljesítményű számítástechnikai (HPC) rendszereinek kialakítására és optimalizálására fókuszálnak majd. A Lenovo az OpenHPC egyik alapító tagja lesz, melynek célja, hogy nyílt forráskódú környezetet biztosítson a HPC felhasználóknak. Lenovo Vállalati Innovációs Központok

A közel ezer szerverrel felszerelt pekingi EIC csatlakozik a Lenovo stuttgarti EIC-jéhez, amely az idén nyílt meg, annak érdekében, hogy kombinált globális elérést nyújtson az innovatív fejlesztésekhez. A HPC, big data elemzési, felhő és hyperscale adatközpont területeken folyó fejlesztések olyan iparágakra fognak összpontosítani, mint az élettudományok, a gyártás, az energiatermelés és a mérnöki tervezés.

A Lenovo olyan iparági vezető cégekkel működik együtt, mint az Intel, az NVIDIA és a Red Hat egy kollektív környezet létesítése érdekében, ahol a partnerek, a szolgáltatók és az ügyfelek együtt dolgozhatnak az EIC-n belül, hogy a jövő technológiájának inkubátorai legyenek.

Az Oxfordi Egyetem lett a Lenovo Innovációs Központjának legújabb együttműködő partnere. Amellett, hogy a vállalat együtt dolgozik a HPC energiahatékonyságának javítása terén a nagy adatmennyiségeket feldolgozó környezetekben, elindított egy közös kísérleti projektet a HPC telepítési költségeinek csökkentésére szolgáló nyílt forráskódú szoftverek fejlesztésére, valamint arra, hogy segítse a kisebb szervezeteket a technológia lehetőségeinek felismerésében. Ezen felül a Lenovo és a Barcelona Supercomputing Center (BSC) kibővítette jelenlegi együttműködését, amely immár kiterjed az ütemterv kidolgozására, a teljesítményjavító eszközökre, az energiahatékonyságra és a big data-ra. Mindkét együttműködés támogatja a vállalat OpenHPC iránti elkötelezettségét és a nyílt forráskódú kezdeményezéseit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!