Gyurkity Péter

Szoftveresen javítják az Xperia Z5 Compact kijelzőjét

A Sony elismerte, hogy gondok vannak a kijelzővel, ám ezt szoftveres úton javítják ki.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy a Sony kisebb méretű okostelefonja Európában is megjelent, új reményt kínálva azoknak, akik szeretnék elkerülni az 5 hüvelykes és még nagyobb készülékeket. Azóta a felhasználói visszajelzésekből kiderült, hogy itt-ott gondok akadnak az érintőképernyővel, a Sony pedig hivatalosan is jelezte, hogy megtalálták a hiba okát.

A cég saját fórumán jelent meg a hozzászólás, miszerint az eredeti visszajelzések valósnak bizonyultak, vagyis egyes esetekben előfordulhat, hogy a kijelző nem, vagy csak időszakosan reagál az érintésekre. A gyártó emberei úgy vélik, hogy ez kizárólag a fehér burkolattal megjelent példányokat érinti, vagyis a többiek esetében nincs szó ilyen és hasonló problémákról, az első körben felbukkant találgatásokkal ellentétben azonban nem hardveres, hanem mindössze szoftveres hibáról beszélhetünk, amely az újabb frissítéssel kiküszöbölhető.

Ennek megfelelően hamarosan indul az érintett készülékek szoftveres frissítése, amely a probléma orvoslását ígéri mindazoknak, akik érintettek az ügyben. A pontos időpont a partnertől és a régiótól is függ, így nem mindenhol egyszerre jelenik meg a javítás, ezt ebben az esetben is kisebb csoportokban hajtják majd végre.

Emlékeztetőül, az Xperia Z5 Compact a trendtől eltérően egy 4,6 hüvelykes kijelzőre támaszkodik, amelyet 720p felbontást és erős hardver egészít ki, hiszen a listán a Snapdragon 810 chip, 2 GB RAM, 32 GB-os belső tároló, egy 23 megapixeles hátoldali és egy 5,1 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor szerepel még.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cadgers85 #10
    Azert azt valaki elmagyarazhatna,hogy miert kellett a feher telefonokra mas szoftver,mint a feketekre....ha tenyleg csak szoftveres hiba. Egyebkent nekem z3 tablet van most,de meg vagyok vele elegedve,jobban mint anno a samsung s4-emmel voltam. Az mar az elso nap fagyott,ujraindult,ezt meg nem tudtam megakasztani
  • slickboy #9
    A Z sorozat előtt az S volt a zászlóshajó, te kis Sony fan. :D Gratulálhatsz, nem a Z sorozathoz hasonlítottam, hanem önmagához és úgy is szar telefon volt. 2011-ben az akart lenni a csúcs, de csak akart. Gyenge akksi, random újraindulások, lassuló telefon. A szoftverfrissítés csak lecserélte a bajokat, üzemidő maradt ócska, újabb bugok, igaz az újraindulások ritkultak. Én is gratulálok a Sonynak, hogy ilyen ipari hulladékok gyártása ellenére még van vásárlója. A Samsung meg hogy jön ide? Egy szóval se említettem. Na még csak az kéne.
  • syn7h37ic #8
    Lol. Aki az Xperia S-t összehasonlítja a Z modellekkel....Gratulálok. 2011-es modell. A Samsung szappantartó stílustalan design-ja meg aztán minden, csak nem szép. Az S-miniket meg hagyjuk... vicc az összes
    Elég hülyén érezném magam, ha még egyszer Samsung telefont vennék. Egyszer elkövettem ezt a hibát, családtagnak vettem, köszönöm szépen soha többé... Nem szívni akarok a készülékkel, hanem használni.
  • syn7h37ic #7
    Ha neked ez az egyetlen bajod, hogy a keret műanyag... Ugyanis az elő és a hátlap is üveg. Ugyanúgy, mint az eddigi összes Z compact-nál. Ráadásul egy nem is létező termékről vizionálsz... Pont a Compact széria a legsikeresebb a Sony-nál, és épp azért, mert ugyanaz a HW van benne, mint a nagyobb tepsifonokban. Én is azért szeretem, mert még éppen a használhatósági méret peremén van, ha nagyobb lenne, már nem is kellene.
    Ráadásul az eddigi összes érintőképernyős telefonom tokban volt/van, ergo a fém mint design elem nem is látszik. Lehet mondani, hogy erősebb a fémház, de már láttam néhány élére ejtett fémházas mobilt, és ótvarabbul néz ki a deformálódott fém, mint a kicsit karcolt műanyag. tokban meg majdnem mindegy, mert a tok veszi fel a becsapódás jó részét. Ha pedig úgy esik, hogy törik a kijelző, akkor hótmindegy hogy fémkeretes, vagy akármilyen keretes a készülék, szervíz, vagy csere a vége.
  • CairoJack #6
    Persze, és a fém ház után a gagyi, ropogó műanyag ház is hatalmas "előrelépés".
    Ha így folytatják a Z7C-ban nem csak anyaghasználatban lesz visszalépés, hanem hardverben is. Kitalálják majd, hogy nincs is igény kicsi csúcsmodellre, ezért faragnak belőle egy középkategóriás szutykot.
    Én nagy Sony-s voltam eddig, de folyamatosan fejlődnek visszafelé, és/vagy valamivel mindig elcseszik az aktuális modelleket. Az utolsó kompromisszum mentes modell tényleg a Z1C volt. Azóta kb. semmi.
    Nekem most van egy Z1C-m egy iPhos-om (már csak levélnehezéknek használom, annyira gagyi) meg egy S6-om. Egyre inkább hajlok arra hogy a kövi telóm is Samsung legyen. Egyedül ők fejlődnek, a többiek visszafelé.
    S6-ot is csak azért vettem mert fém. Nekem 5-6 éve az összes telóm fém volt, nem bírnék már visszaállni biliműanyagra. Pfuj...
  • slickboy #5
    LOL, aki Sony telefonnal szívatja magát, ráadásul ennyi pénzért... elég hülyén érezném magam, ha még egyszer vettem volna Sony telefont az Xperia S után. Megveszed a kétszázezres telefont aztán majd, valamikor megkapod rá a frissítést, hogy használhasd is a telefont.
  • syn7h37ic #4
    Miféle visszalépkedés? 32 bitről 64 bitre léptek, a teljesítmény nőtt, akkuidő még mindig a konkurens modelleknél jobb. Eddig csak jobb lett a soron következő modell, nem vettek ki semmit, inkább adtak hozzá. Az tény, hogy szerintem is túl gyors a modellek kidobása, de ez pont így van az összes többi konkurensnél is. Én is nemrég váltottam Z3C-re Z1C-ről, és azért, mert így jött a készülékcserés éves időintervallum. Valószínű, hogy egy év múlva is cserélni fogom, az épp aktuális kompaktjukra. Samsungra soha.
  • CairoJack #3
    Tőlem jöhet fél évente új csúcsmodell, csak visszafelé ne lépkedjünk már. Z7C-ben mi lesz? Snapdragon 200, fél giga RAM, 480*800 fél milláéírt? És akkor csodálkozna, hogy nem viszik. :(
    Tényleg nem csodálom, hogy alig vesz valaki Sony telefont. Alig van értelmezhető modelljük, a készülékpalettájuk brutál foghíjas, az ár érték arányt hagyjuk, és a meglévő modelleket is herélik. Valamivel minden telefont el kell szúrniuk. Kár érte.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.10.23. 18:24:46
  • Tinman #2
    De el ám. Szerencsétlen Z1C tavaly év elején jött ki, most azóta itt a Z5C. Beteg állatok! Hát mi volt ennek az értelme? Maradok a Z1C-nél az tuti.
  • CairoJack #1
    A Z1C-hez képest alig volt fejlődés, sőt anyaghasználatban kifejezett visszalépés. Volt a kezemben, tiszta gagyi műanyag, nagy csalódás. Az árát is nagyon félrenézték: 200k. Egyáltalán nem arányos a tudással. Aztán még ez is. Ezek után a kutya sem fogja menni, és mi lesz a tanulság?? Senkinek nem kell kicsi telefon, jöhetnek a 5+ colos tepsik.
    Ezt nagyon-nagyon-NAGYON elszúrta a Sony!!!