Gyurkity Péter

Megjelent Európában a Sony Xperia Z5 Compact

A Sony piacra dobta készülékét, az első európai országokat továbbiak követik a sorban.

A Sony Mobile nemrég mutatta be okostelefonjainak új generációját, amelyet ezúttal három eltérő példány képvisel. Az Xperia Z5 mellett ekkor jelent meg a nagyközönség előtt annak kisebbik változata, amely szokás szerint a Compact nevet kapta, ennek megjelenésére pedig most kerítettek sort.

Az Xperia Blog bejegyzése szerint a készülék már több brit forgalmazó oldalán is elérhető, ezt azonban egyéb európai országok cégei egészítik ki, hiszen szó esik itt olasz, spanyol, lengyel, illetve svéd megjelenésről is. A Carphone Warehouse portálon például 450 font a telefon ára, ami nem nevezhető éppenséggel kedvezőnek, bár itt természetesen a hűségszerződés nélküli árról van szó, miközben több ottani szolgáltató is elérhetővé tette azt saját katalógusában.


A Compact változat egy 4,6 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a 720p felbontást támogatja. Ezzel a legkisebb testvérként jellemezhető az új generáción belül, hiszen a Z5 ezzel szemben egy 5,2 hüvelykes, míg a Z5 Premium egy 5,5 hüvelykes példányt kínál. A hátoldalon egy 23 megapixeles kamera és az ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, ezt a nyolcmagos Snapdragon 810 chip, 32 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor egészíti ki. A szoftveres oldalon az Android Lollipop fut, a külső pedig IP68 certifikációt kapott.

A telefon az elkövetkező napokban további európai országokban jelenik majd meg, ezt számos ázsiai állam követi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • R0GUE #5
    Az 1080p hiánya abszolút nem gáz ekkora kijelzőnél,így komolyabb az akkuidő és gyorsabb a telefon is. Totálisan feleslegesen erőltetik az 1080p meg 4k kijelzőket.
    De a többi adat valóban vicc.....90k-100k körül független Z3C-t lehet kapni ami szinte semmivel sem tud kevesebbet, sőt az üzemideje még jobb is lévén nincs beleerőltetve feleslegesen a 8magos szemét.
  • Tinman #4
    Ha jól néztem 4.3" helyett, most 4.6" a kijelző mérete (kemény ~0.8 cm).

    De a telefon fizikai méretei alig változtak:

    127 x 64,9 x 9,5 milliméter (Z1C)
    127 x 65 x 8.9 milliméter (Z5C)

    Nyilván kéne, de majd 90k körül kb. 1.5 év múlva, addig csak nevetek rajta...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.10.05. 11:57:09
  • skinnyman #3
    Ranezesre tenyleg kb a kijelzomeret noveles ugyanolyan keszulekmeret mellett az egyetlen tenyleg lenyegi javulas z1c-hez kepest, de azt meg mar a z3c is tudta. A kijelzofelbontast manapsag illett volna 1080-re felnyomni, de meg azt se sikerult...
    Nem ertem miert kell ilyen tempoban uj telokat kifosni a sony-nal, igy 4 "generacio" kozott is alig van valos elorelepes, csak a gyorsabb elavulast erik el vele.
  • bakkerman #2
    Na meg azt se felejtsük el,hogy a z1c még mindig 80k körül mozog alsóhangon függetlenül. Aki most venne egyet,bőven ráérne megvárni még a z7 compactot is,lényegi előrelépés csak annál fog bekövetkezni szerintem...Egymást múlja alul hülyeségbe a samsung és a sony
  • Tinman #1
    Kb. itt a vége a Sony mobil részlegének, mert megint bebizonyították, hogy eszetlenül tolják ki 5 havonta az újabb Z zászlóshajókat, csak éppen a motivációt nem adják meg a vásárlóiknak ahhoz, hogy váltsanak. Minek váltana valaki is erre a telefonra Sony Z bármiről?

    - 200 ezres telefon, de míg az elődben pl. volt OIS (optikai kép stabilizáció) most az sincs.

    - Az anyaghasználat a kijelzőn kívül, gyak. teljesen műanyag, holott a korábbi változatnál még üveg hátlap volt, jah és továbbra sem kapott fém oldalt, 200-ba nem fért bele -.-

    - Továbbra is 2GB RAM jutott... ebben az a durva, hogy az Z1C-be is ennyi volt, azóta ez a 4. generáció ami kijön és mégsem. Vicc.

    - A 8 magos procival annyit értek el, hogy jobban melegszik a telefon, de, hogyí hová is kéne a 8 mag azt senki nem tudja, ellenben a több RAM az esetlegesen nagyobb számban megnyitott appok miatt fontosabb lett volna...

    - 4k felvételt cfw-el még a Z1C is tud, ez annyival több, hogy 23MP a 21 helyett. Kb. nem is érzékelhető a különbség. Zaj és utólagos élesítés viszont van rendesen, az éjszakai képek barlangrajzok... just Sony -.-

    - Továbbra is 720p kijelző.

    Kegyetlenül vártam, hogy a Z1C-m lecseréljem, de 200k erre? Na ne röhögtessenek. Maradok továbbra is a Z1C-nél.