Berta Sándor

A Dell tulajdonába kerülhet az EMC

Már megkezdődtek a tárgyalások az esetleges felvásárlásról.

A The Wall Street Journal információi alapján az IT-óriáscég képviselői egy ideje egyeztetnek az EMC vezetőivel arról, hogy megvásárolnák a társaságot. Amennyiben az üzlet létrejön, úgy ez lenne az IT-ágazatban minden idők egyik legnagyobb tranzakciója. Ez független attól, hogy a vállalatot teljesen felvásárolná-e a Dell vagy előtte kiszerveznék belőle a VMware-t.

Az elmúlt években a Dell komoly bevásárlásokat végzett, hiszen a tulajdonába került többek között a Compellent, a Kace, a Quest, a Sonicwall és a Wyse. Az üzleteknek köszönhetően a cég PC-gyártóból egyre inkább olyan IT-konszernné akakult át, amelynél a hangsúly a biztonságon és az adattároláson van. Az EMC megvásárlásában a Dell partnere a Silver Lake befektetői cég, amely két esztendővel ezelőtt közel 25 milliárd dollárral segítette ki Michael Dell alapító-vezérigazgatót.

Az EMC-re már hónapok óta komoly nyomás nehezedik a befektetők részéről, felmerült mind a vállalat eladása, mind a VMware kiszervezése. Korábban sokáig a Hewlett-Packard számított lehetséges vevőnek, de a két menedzsment közötti tárgyalások végül eredménytelenül zárultak. Ezzel szemben az EMC és a Dell képviselői közötti egyeztetések előrehaladott szakaszban vannak, s akár egy héten belül lezárulhatnak. Az EMC jelenleg kereken 50 milliárd dollárt ér.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)