Berta Sándor

A Silver Lake tulajdonába kerülhet az AMD egy része

Továbbra is téma az Advanced Micro Devices jövője.

A társaság lehetséges feldarabolása és bizonyos részlegek kiszervezése már júniusban felmerült, de akkor Sarah Youngbauer, az AMD egyik szóvivője közölte, hogy nem létezik ilyen jellegű projekt a konszernnél, és továbbra is azt a hosszú távú stratégiájukat követik, amelyet májusban felvázoltak. Júliusban kiderült, hogy a Microsoft is érdeklődik az AMD iránt.

Most viszont a Fudzilla számos névtelen forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a Silver Lake befektetési cég 20 százalékos tulajdonrészt szerezhet a gyártóban. Az AMD számára ez egy fontos lépés lehet abban, hogy további tőkéhez jusson, amelyre mindenképpen szüksége van az elmúlt negyedévek rossz eredményei miatt.

A Silver Lake saját állításai alapján a technológiai ágazat egyik legfontosabb befektetőjének számít, részt vett többek között a Dell tőzsdéről való kivezetésében, emellett tulajdonrésze van számos internetes és IT-vállalatban (Alibaba, Dell, Intelsat, Motorola Solutions, Opera Solutions, GoDaddy, Tintri, Talend). Összesen 26 milliárd dolláros befektetése van több mint 100 társaságban.

A Fudzilla ezenkívül arról is írt, hogy az AMD a csökkenő bevételek és a növekvő veszteségek miatt ismét elbocsátásokat fontolgat. A Silver Lake befektetése ebből a szempontból is időben érkezhet a konszern számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    TLDR; vr-esre upgradelődött a bullshit-generátor