Berta Sándor

Virtuális valóság kamera a Nokiától

Panorámakamerával jelentkezett a finn társaság. A látvány okosszemüveggel élvezhető igazán.

Az eszköz segítségével 360 fokos videók készíthetők és a filmesek közvetlenül megtekinthetik a képeket. Az Ozo nevű készülék átmérője 20 centiméter és összesen nyolc, egymással szinkronizált működésű kamerával szerelték fel, amelyek sztereoszkópikus felvételeket készítenek. A hangokat nyolc mikrofon rögzíti és a videók olyan virtuális hardvereken jelenhetnek meg, mint például a fejen viselt kijelzők.

A Road to VR arról írt, hogy a kamera egy SSD-meghajtót és egy akkumulátort tartalmaz, ezeket egészíti ki az SDI-interfész és a WLAN-modul. Amennyiben a kamerát WLAN-on keresztül vezérlik, úgy az adatokat a belső SSD-meghajtón tárolja el.


A Nokia közölte, hogy az Ozo különlegessége abban rejlik, hogy a felhasználó egy HDMI-kimeneten keresztül, valós időben követheti nyomon az éppen aktuális felvételt. Az új termék ugyanakkor nem magánszemélyeknek, hanem professzionális felhasználásra, például hollywoodi filmeseknek készült. A Nokia a tervek szerint szórakoztatóipari partnerekkel tesztelné az új eszközt és várhatóan az év végén dobná piacra.


A készülék műszaki részletei nem ismertek és a Nokia árat sem közölt. Ezeket az információkat a vállalat később hozná nyilvánosságra. A The Verge értesülései alapján a kamera több tízezer dollárba kerülhet majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #5
    brokia
  • FoodLFG #4
    ez a videó szart nem ér.
    0 PR bullshit.
    gondolom sokat fizettek a vásárlóktól érkező haszonból erre.
    nokija = lolfail.
  • lac coo #3
    A stábot beássák a föld alá, vagy hogyan ? :)) Nem beszélve a sok kamionra való technikai cuccról ami szükséges egy forgatáshoz, pl, néhány tonna agregátor :)))
  • akyyy #2
    ha a videó végén nem azt írná ki, hogy nokia, hanem hogy bemutató 2016 júliusába, 3d-be, mennék moziba
  • Macropus Rufus #1
    lehet lassan be kellene szereznem min. egy Oculust :)
    Nekem a 3D filmek is bejönnek, de ezzel olyan látványos filmek készíthetőek amiket most még csak a fantáziánkban láthatunk. Gy.k. benne lehetünk a filmben. Körbenézhetünk a helyszíneken, lehet mozogni nem tudunk benne (bár ez már csak idő kérdése sztem), de azért az is elég ütős léhet, hogy csak úgy ott vagyunk és nézelődhetünk.