Rónai György

Kamerás pendrive a Transcendtől

Láthattunk már MP3-lejátszót, és Wi-Fi adaptert is egyetlen USB flash meghajtóba integrálva, azonban most a tajvani Transcend egy digitális fényképezővel ellátott pendrive-ot is bemutatott.

A JetFlash DSC egy tipikus 8x2,9x1,6 cm méretű, 26 grammos pendrive, azonban találunk rajta egy 640x480-as felbontású digitális kamerát, amelyet egy mini akkumulátor tart életben. Lencséje fix fókuszú, F2.8-as, 45 cm-től a végtelenig használható, és ezzel ilyen felbontás mellett természetesen nem lehet túl jó minőségű képeket készíteni. Ezt azonban messzemenően ellensúlyozza az eszköz mérete és mobilitása.


A készülék 128 vagy 256 MB-os méretben érhető el, és csupán viszonylag lassú, USB 1.1 kapcsolatra képes. A Transcend a Photo Explorer 8.0 szoftvert mellékeli hozzá, amellyel képeink áttölthetőek személyi számítógépünkre, és szerkeszthetjük azokat.

Az eszköz a maga nemében ugyan nem az első, hiszen ezt a címet már elvitte a Philips 99 dolláros kamerás kulcstartója, azonban az nemcsak nehezebb, de csupán 64 MB tárhellyel rendelkezik. A Transcend JetFlash DSC már ebben a hónapban a boltokba kerül, azonban az árát egyelőre nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!