Berta Sándor

Nagyobb kijelzőt kaphat az új Google Glass

Az új változatba ráadásul Atom processzor is kerülhet, ez kedvezően hathat az üzemidőre.

A Google januárban leállította a különleges szemüveg forgalmazását és az első verziókat kivonta a piacról, de a fejlesztés nem állt le. A 9to5Google egy közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva tudósított arról, hogy a Google okosszemüvegének következő verziója az Enterprise Edition lesz. A terméket a korábbi modellekénél nagyobb képernyővel és Intel Atom CPU-val látják el, amely az eddigi processzoroknál jobb teljesítményt nyújthat majd.

A konszern az új szemüveg különböző változatait teszteli. Egy nagyobb prizmát is beépítenek, de azt még nem lehet tudni, hogy a mérnökök módosítják-e a felbontást. A tesztelők mindenesetre arról számoltak be, hogy az új verzióba sokkal jobb kijelző került, mint a korábbi Explorer Edition kiadásba. A beépítendő Atom processzor órajele nem ismert, de annyit lehet tudni, hogy gyorsabb lesz az Android Weart futtató okosórák CPU-inál. Az Atom processzor előnye, hogy az eddig alkalmazott CPU-knál kevésbé melegszik, ez pedig jótékony hatással lesz az üzemidőre. (Az Atom processzor alkalmazása nem meglepő, mert már tavaly decemberben kiderült, hogy az Intellel közösen készülhet a Google Glass 2.)

A Google emellett egy külső kiegészítő akkumulátorral is kísérletezik, a cég ezt azoknak ajánlaná, akiknek különösen fontos a hosszú üzemidő. Megerősítést nyertek továbbá azok a korábbi információk, miszerint az új változat támogatni fogja az IEEE 802.11a/b/g/n/ac WLAN-szabványt, tehát javulhatnak majd például a videostream-alkalmazások használatának a feltételei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Ha kell ha nem, a google glass gen2. kb. bebizonyítja ,hogy nem csak a magyar cégek vezetői tudnak megátalkodottak lenni.