Berta Sándor

Már idén gyárthatják a tükör-OLED-et

A Samsung egy hónappal ezelőtt mutatta be a tükör-OLED képernyőjét, amelynek a sorozatgyártása már az idén elkezdődhet.

Az új terméket először egy ázsiai ékszerüzletlánc rendszeresíti, ahol az eddig használt első generációs Magic Mirror nevű készülékeket válthatja fel és lehetővé teheti a különböző ékszerek virtuális felpróbálását. A Chow Sang Sang Group nevű ékszerüzletláncnak több mint 200 boltja van Hongkongban, Makaóban, Tajvanon és Kínában, s már meg is rendelte az első tükröket. A jelenlegi első generációs Magic Mirror eszközök először lefilmezik a hagyományos tükör előtt álló ügyfelet, majd megjelenítik a kész képet, mely már ki van egészítve a virtuális ékszerekkel, így a vásárló megtudhatja, hogyan mutatna rajta a kiválasztott ékszer. Az új OLED kijelző viszont már eleve tükörként is működik, így az Intel RealSense kameráival már csak a virtuális ékszereket kell megjeleníteni.


A Business Korea és a Digital Times Korea egyaránt arról számolt be, hogy a tükrökhöz szükséges 55 hüvelykes OLED-paneleket a Samsung A2-es üzemében készítik majd el, a létesítmény a dél-koreai Tangjeong Ipari Komplexumban található. Itt gyártják egyébként a mobil eszközökbe beépített AMOLED-kijelzőket is. Korábban a legnagyobb termelési kapacitás használatakor 7000 munkás dolgozott a gyárban.

Az új tükör-OLED-et a Samsung június elején a hongkongi Retail Asia Expo keretében mutatta be, de akkor a konszern még nem közölte, hogy mikor vezethetik be a terméket. Ugyanakkor hiába indul el az idén a sorozatgyártás, az új modell idei piacra dobása ettől még egyáltalán nem biztos. Az új készülékek tömegpiaci integrációját továbbra is a Mirum marketing- és reklámügynökség végzi, amely korábban az első generációs Magic Mirror tükrök elterjesztéséért is felelt. Az új termék elsősorban az ékszerüzletekben és a butikokban jelenhet meg, emellett különböző információk (időjárási adatok stb.) megjelenítésére is alkalmas lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • VolJin #5
  Hát én ennél vonalvezetésnél elakadtam, pedig háromszor nekifutottam. :-D
 • Sir Cryalot #4
  http://www.theverge.com/gaming/2014/2/4/5378476/the-real-reason-john-carmack-left-id-software

  ...egy aranybánya a téma, kezdve ott hogy miért fizetett a zenimax ,és miért nincs normális (klasszikus) doom folytatás , versenyképtelen rakétázástól a samsung OLEDjéért lihegésig, és a VR fanbojok "szörmöck" sugdosásáig.
 • Sir Cryalot #3
  Én szívesen olvasnék ilyet a tinibálvány és pop-kulturális közszereplő John Carmack-ről is , a zseni-programozó profil-váltás mementóján :))
 • VolJin #2
  Te egy időzített bomba vagy.
 • Skylake #1
  Nagyon jó! - reccsen meg alattam az eredeti olasz csikóbőrből varrott forgószék irodámban, ezen a szép balzsamos tavaszi napon, itt, a Mountain View-ben található kampuszunkban.

  Ügyesek azért ezek a vágottszeműek! –gondolom magamban, miközben az ablakból cégünk dicsőséges termékeit bemutató szobrokat bámulom: bár a nagy zöldet egyre inkább egy túlméretezett szemeteskukának látom, de ezt úgy sem mondom senkinek, hiszen jól megfizetnek. Nade vissza a melóhoz. A vágottszeműek találmányához nyilván kell kamera. Na most, úgy lehet növelni a sok baromarcú felhasználói élményét, hogy miközben pózol a nyakában a fuksszal, helyből gyártja is róla a szelfit. Mondjuk az a baj, hogy nem nekünk, de azért nekünk is le fog esni valami. Mégpedig hogyan is?

  Elsőként szólnom kell Greg-nek, hogy vonszolja fel ide a seggét: ezt meg kell beszélnünk. Csinálni fognak a Samsung részére egy API-t, amit adaptálni fognak, már csak a lóvé miatt is, amit szakítani fogunk belőle – főleg mi, nem a koreai csicskák, akik megkapják. Az API lényege az lesz, hogy arckép (plusz ruházat? testmagasság? bőrszín, szemszín? környezet, amit lát a kamera?) alapján azonosítja az user-t, majd pedig ennek alapján (meg a kütyüi alapján, az azon használt szolgáltatásai alapján, nyilván) lehetővé válik becses személyének rendszerünkben történő azonosítása ilyen módon is! Ha ez megvan – és ha a Samsung jól nyomja el tükreit, ebben asszem segíthetünk, majd megtárgyaljuk velük, mennyiért és hogyan promotáljuk a cuccot, nem túl drágán, mert nekünk is kell amit kiagyaltak – akkor egyre több helyen lesz belőlük, így az userek követése is egyre jobb lesz, amikor elhúznak bevásárolni, bárhol is legyenek, ahol van az eszközeinkből. Fel kell hívnom ehhez, Johnny-t, is a Map-osok közül – villan be. Az egész természetsen ráépül a baromarcúak lokáció alapú követésére, szóval egy interfészt nekik is le kell feljeszteniük! Aztán itt van az én staffom, amint beszéltem Greg-el és Johnny-val (tolunk közben majd egy jó blázt, most hozták Amszterdanból, elsőrangú), lemegyek, és nyomok egy meetinget az én user database csapatomnak – megtudják rövidesen mi a stájsz, hogyan és mit kell belefaragni a rendszerbe. Szerintem fél év múlva indulhat is a dolog, a nagyvadak rábólintanak – miért is ne tennék, hiszen ez egy hatalmas üzleti lehetőség! Hú b*zmag, már látom is, hogy megveszem azt a barokk udvarházat Portofino mellett, szerintem akár le is előlegezhetem!