Berta Sándor

AR-szemüveg az Epsontól

A kiterjesztett valóság eszköz elsősorban a professzionális munkakörnyezetekben jelenthet nagy segítséget.

A Moverio Pro BT-2000 ötvözi a Moverio BT-200 kiterjesztett valóság (AR) szemüveget a robusztussággal. A készülék kifejezetten az ipari, logisztikai és építési területen való felhasználásra készült. A terméket ellátták 5 megapixeles sztereókamerával, amelybe integráltak egy 3D-s mélységi szenzort is. Utóbbi lehetővé teszi a távolságok kiszámítását, ami kifejezetten hasznos lehet az ipari környezetben, ráadásul ideális platformot jelent a 3D-képek és az AR-tartalmak megjelenítésére.


A Moverio BT-200-hoz hasonlóan az új modell is két képernyővel rendelkezik és képes a félig átlátszó üvegek közepére egy képet vetíteni. A megjelenített felvétel felbontása 960 x 540 képpont. A Moverio Pro BT-2000-be 1,2 GHz órajelű kétmagos processzort építettek be, amelyet 1 gigabájt memória és 8 gigabájt flashmemória egészít ki. Miután az eszköz rendelkezik bővítőhellyel, így a flashmemória MicroSD memóriakártyákkal növelhető. Az operációs rendszer az Android.


A Moverio Pro BT-2000 készüléket ellátták egy külső vezérlőegységgel, amelybe egy akkumulátort is beépítettek. Árat az Epson egyelőre nem közölt, az új terméket ősztől lehet majd kapni Németországban, Ausztriában és Svájcban. A Moverio BT-200 típusú modellt tavaly novemberben mutatta be a japán gyártó. Az eszköz javasolt fogyasztói ára 229 ezer forint volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #5
  Normális esetben ehhez szemkövetés kéne amit ebből az árból nehéz lesz kihozni (normálisat).
 • kvp #4
  Ebben is van, csak diszparitast szoftverbol, az optikat pedig analog modon csavarhuzoval lehet allitani. Igy mindenki be tudja allitani maganak amit jonak lat. Egyebkent kikapcsolhato a 3D, ekkor szimpla 2D overlay-kent mukodik, mint amilyen egy normal FPS gui-ja. Mivel rakhato bele dioptrias lencse, ezert szemuvegeseknek is kenyelmes.

  Diszparitas allitas egyebkent mar a Nintendo 3DS-ben is volt, ott is teljesen kikapcsolhato a 3D, ha 0-ra huzzuk a slider-t.

  Egyebkent ez a 3D szemuveg is hasznalhato desktop vagy filmvetites modban, csak fel kell tenni a lencsetakarokat.
 • Sir Cryalot #3
  Hát lehet tényleg inkább az elektroncső hiányzik abból a projektorból amit szerel ott a fazon,ha már a hozzáértegetésnél tartunk.
 • Skylake #2
  - Na emberek! - szólt a góré, önteltsége teljességét sugározva a pofájáról - mától eztet' fogjátok viselni! Nincs többé hibázás! Kummantás sincs! Pofázás a hemüge miatt úgyszíntén! Aki beszédül, a képektől, mert ebbe' nincs, aszongya, "vergence-accomodation conflict csökkentő rendszer", vagy mi a f*sz van ide írva, az azonnal pakol és húz haza, előtte kilépőpapírjait a pénzügyön Méritől meg Lüszitől átveszi! Értve vagyok?! Kérdés? - az nincs! Na húzzatok dolgozni, csicskák!
 • Sir Cryalot #1
  Állítólag a sokat hype-olt magic leap is pont ez , csak van benne számszerint 12 db mélység-fokozat amitől nem okoz vergence-accomodation conflict -ust a látvány.