Berta Sándor

A Google szerint elavultak az EU vádjai

A Google európai vezetője reagált az Európai Unió kartellügyi felvetéseire.

Az Európai Bizottság tavasszal indított eljárást a Google ellen ár-összehasonlító alkalmazása és az Android kapcsán. Amennyiben a testület végül úgy dönt, hogy bírságot szab ki, az az uniós jog értelmében a 66 milliárd dolláros forgalmú vállalat bevételeinek 10 százalékát is elérheti. Matt Brittin, a Google európai vezetője a Politico amerikai magazinnak nyilatkozott. Kiemelte, hogy a konfliktus elfajulásában több dolog is közrejátszott. Ezek között voltak a munkaerőhiány, a rossz kommunikáció és a kulturális különbségek. A menedzser hozzátette, hogy nem mindig csinálnak mindent jól, és számukra most vált világossá, hogy az (európai) emberek nem mindig ugyanúgy állnak a dolgokhoz, mint az amerikaiak.

Brittin kijelentette, hogy a jövőben pragmatikusak akarnak lenni és ismét el akarnak jutni egy olyan pontra, ahonnan mindenki számára nagyszerű termékeket fejleszthetnek ki. Ugyanakkor az Európai Unió ellenük felhozott pontjait elavultnak nevezte, mondván a világ megváltozott. Rámutatott, hogy nincsenek bizonyítékok arra, hogy a fogyasztók és az ellenük panaszt benyújtók károkat szenvedtek volna el.

19 cég panaszaira épül a Google elleni EU-eljárás, de 30 vállalkozás hozta nyilvánosságra a beadványát. A listán megtalálható a Microsoft, a német újságkiadók szövetségei (VDZ és BDZV), több térképszolgáltatás, a Yelp, az Expedia, a TripAdvisor és az Axel Springer kiadó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • arty #3
  microsoft "segít", jaham.
 • UUUU #2
  A Yelp szerint az eljárás valódi mozgatói a Google amerikai vetélytársai. Luther Lowe, a Yelp egyik igazgatója közölte, hogy az amerikai vállalatok nagy mértékben segítették a vizsgálat elindítását, mert fontos bizonyítékokat szállítottak azzal kapcsolatban, hogy a társaság kárt okoz a fogyasztóknak.
 • Skylake #1
  Okés, nézzük ezeket a nagyszerű "érveket" - lefordítom ennek a macskajancsinak a nyilatkozatát, hogy értsd:

  - "rossz kommunikáció": gumikategória, bármit bele lehet magyarázni
  - "kulturális különbségek": gumikategória erre hivatkozni, bár a sorok között értelmezve érződik a sértődöttség, hogy az EU packázni mer a nagy G.-vel, és ezt azért teszi meg oktalanul, mivel kulturálisan különbözők az itt élő emberek és őket képviselő döntéshozók, azaz googlei nézőpontból primitív bunkók.
  - "pragmatikusak akarunk lenni" = mindent meg fogunk tenni, hogy akaratunkat áttoljuk, nekünk, az információ királyainak holmi döntéshozók ne ugassanak be, és főleg ne tegyenek fel kérdéseket!
  - "mindenki számára nagyszerű termék" = még több felhasználói adatot fogunk összeszedni, összekapcsolni eladni ügyfeleinknek, és odanyomni a titkosszolgálatoknak, hiszen hazafiak vagyunk, és az USA geopolitikai érdekei tökéletesen egyeznek a mi globális gazdasági érdekeinkkel.
  - "elavultnak nevezte" = legszívesebben néhány hitman-el verném szét a pofátokat, hogy legközelebb eszetekbe se jusson kérdéseket feltenni, hülye bunkó európaiak!
  - "világ megváltozott" = lássátok be, hogy ti itt Európában senkik vagytok, és azok is maradtok. Mi diktálunk, ti pedig kussoltok, az információ nálunk van, az európai felhasználók milliói a mi tenyerünkből esznek!
  - "nincsenek bizonyítékok" = a felhasználókat kellően beetettük, most már csutkára függnek a mi csodálatos szolgáltatásunktól, és ők aztán tuti sicher, hogy nem fognak odaizélni arra az asztalra, amiről etetjük őket - szemben veletek, eubürokraták!