Gyurkity Péter

A HTC M8-on is kipróbálható az új Windows 10 Mobile

A Microsoft a név ismertetése mellett immár a Lumia családon kívül is elérhetővé teszi a szoftvert.

Néhány nappal ezelőtt olvashattunk arról, hogy a Microsoft a Windows 10-es verziójával zárja le az eddigi korszakot, a jövőben ugyanis a nagy, átfogó változásokat magukkal hozó verziók helyett a kisebb, jóval gyakrabban elérhetővé tett frissítéseket preferálják majd. Ezt követően megtudtuk, hogy összesen 6 különböző változatban lesz elérhető az operációs rendszer, amelynek legújabb előzetese szintén letölthető.

A hordozható eszközöket használók számára nyilván a Windows 10 Mobile lesz a legérdekesebb ajánlat, hiszen ez kifejezetten a kisebb, érintőképernyővel ellátott készülékekre érkezik, bár a Continuum és az úgynevezett univerzális alkalmazások révén nem lesz gondunk az asztali és a mobil szféra közötti átmenettel, vagyis az egyéb eszközökön megkezdett munkát többek között az Office csomag esetében is gyorsan és kényelmesen folytathatjuk valamilyen mobil kütyün. A Windows 10 Mobile Enterprise változat szintén erre épül, ám a nagyvállalatok számára további funkciókat, valamint emelt szintű biztonságot kínálna, míg a Home, a Pro, valamint az Enterprise verzió az asztali számítógépeket tartja majd fókuszában, hogy az Education továbbra is oktatási célú programokat részesítse előnyben.

Elérhetővé vált az előzetes legfrissebb példánya, amely a 10080-as sorozatszámot kapta meg. Ebben első alkalommal próbálhatjuk ki a telefonokra szánt Windows Store bétaváltozatát (immár szintén univerzális alapokra helyezve azt), az Office csomag említett univerzális alkalmazásait, az Xbox appot, valamint a Music Preview, a Video Preview, illetve az új Camera alkalmazást. A javítások mellett azért maradt néhány hiba a rendszerben, így például a kijelzőn megjelenő tartalom elhelyezése, dupla csempék, az SD-kártyán tárolt adatok migrációjának elmaradása, a régi, már leváltott levelező app felbukkanása, valamint egyes beállítások összekuszálódása okozhat kényelmetlenséget.

Jó hír viszont a HTC One M8 okostelefonokat használóknak, hogy ez az előzetes immár itt is kipróbálható, ami egyben az első, Lumia családon kívüli készülék bevonását is jelenti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!