Gyurkity Péter

Itt a Windows 10 új telefonos előzetese

Az új szoftver a Spartan böngészőt, valamint az Outlook alkalmazásokat kínálja a tesztelőknek.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy a Windows 10 okostelefonokra szánt következő előzetese jóval több készüléken lesz elérhető. Ez valóban így is történt, hiszen a Microsoft hivatalosan is bejelentette az előzetes elérhetővé tételét, amelyet a fontosabb újítások listája egészít ki.

A Technical Preview új változata így valóban szinte minden Lumia okostelefonon kipróbálható, igaz a Lumia 930 és a Lumia 640XL tulajdonosoknak némi türelemre van szükségük, amíg orvosolnak egy skálázási problémát. A többiek azonban már most letölthetik és telepíthetik a szoftvert, már amennyiben regisztráltak a Windows Insider program honlapján – van mit tesztelni, hiszen az operációs rendszer számos változtatást kínál. A megváltozott kezelőfelület mellett megjelenik itt az új Spartan böngésző, valamint az immár alapértelmezett alkalmazásként használt Outlook Mail és Outlook Calendar is, bár a Spartan egyelőre csak további opcióként elérhető, hiszen alapesetben az Internet Explorer 11 bukkan fel az egyes oldalak megnyitásakor.

A telefonálásért és üzenetküldésért felelős alapértelmezett alkalmazások is több változáson mentek keresztül, itt a felület módosítása mellett kettő közötti átmenetet is igyekeztek leegyszerűsíteni, ezért is várják a felhasználói visszajelzéseket. A kapcsolatok listája szintén megújult külsővel vár minket, ez továbbra is minden fontos személyt rögzít a listában, legyen szó az Exchange, az Outlook.com, vagy akár a Facebook és a Gmail szolgáltatásairól, míg az univerzális Maps alkalmazás egyben a navigálásért is felel. Az egyes alkalmazások közötti váltás is megújult, ez reményeik szerint még hatékonyabb, emellett pedig a korábbi verziókhoz, illetve előzetesekhez képest is számos hibajavítást eszközöltek a szoftverben.

A visszajelzéseket ezúttal is a Feedback alkalmazáson keresztül küldhetjük el, de ugyanígy igénybe vehető az Insider program hivatalos fóruma is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!