Gyurkity Péter

Még több telefonon jön a Windows 10 új előzetese

A Microsoft jóval több Lumia készüléken teszi elérhetővé a soron következő előzetes verziót.

A Windows 10 kapcsán – még jóval a hivatalos név véglegessé válása előtt – tudhattuk, hogy a Microsoft minden korábbinál szorosabbra kívánja fűzni a különböző platformok közötti kapcsolatot, ez pedig egyben a szoftver univerzálissá tételét is jelenti. Február közepén már meg is jelent a telefonokra szánt első előzetes, akkor azonban igencsak rövid volt a kompatibilis készülékek listája, amit most orvosolnának.

A hivatalos indoklás szerint az elsődleges akadályt itt a rendszerpartíció mérete jelentette, ez ugyanis számos készülék esetében nem kínált elegendő kapacitást a szoftverfrissítés gond nélkül történő lebonyolításához. A helyzet azonban némileg megváltozott, hiszen a Windows 10 soron következő előzetese – ahogy az a PC-re szánt változat esetében már meg is történt – már elérhetővé teszi az úgynevezett „partitition stitching” funkciót, amelynek révén dinamikus módon méretezhetjük át a gyártó által megszabott eredeti rendszerpartíciót, ezzel pedig felszabadulunk a korábbi kötöttségek alól.

Ennek köszönhető, hogy az új előzetes (amelynek pontos megjelenési dátumát még nem árulták el) jóval több okostelefonon lesz kipróbálható, a lista tehát alaposan kibővül. Itt olyan fontos, népszerűbb példányok szerepelnek immár, mint a Lumia 1020, az 1320, az 1520, de az eddig legjobban fogyó 520 és 530 is bekerült a körbe, az új Lumia 430 és 435 társaságában. A cég részéről ehhez rögtön hozzáteszik, hogy még némi házon belüli tesztelés szükséges, ennek során egyes készülékek kieshetnek innen, de reményeik szerint a legtöbb példánnyal nem akadnak majd gondok, így nem lesz szükség a felsorolás újabb módosítására.

Időközben újabb képek szivárogtak ki az új előzetesről, ezeken a Spartan böngészőt, az okos tárcsázót, valamint a kéretlen üzeneteket szűrő külső alkalmazások integrációját vehetjük közelebbről szemügyre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!