MTI

Új befektetőnél az Olcsóbbat.hu

Új befektetőhöz került az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu: az Inventurio Zrt. az EU vállalkozásfejlesztési programja, a JEREMIE tőkebefektetési program keretéből származó források felhasználásával üzemelteti tovább az ár-összehasonlító oldalakat és a webáruházakat - közölte az Inventurio.

A Jeremie vállalkozásfejlesztési programot az Európai Fejlesztési Bank és annak kockázati tőketársasága, az Európai Beruházási Alap finanszírozza. A program keretében a Venturio 2013 Kockázati Tőkealap a 2015 végéig tartó befektetési időszak alatt mintegy 4,4 milliárd forint tőkét fektet be a magyar gazdaságba. A kockázati tőkealap legújabb tőkebefektetéséről az e-kereskedelmi portfólióba csoportosuló eszközök új tulajdonosával, az Inventurio Zrt.-vel állapodott meg. Az alapkezelő szerepe nem merül ki a tőke biztosításában, hanem részt vállal a vállalkozás irányításában és fejlesztésében is - áll a közleményben.

Az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító oldal, egyben online vásárlási kalauz, amely évente több millió vásárlásban segíti a hazai felhasználókat. A potenciális vásárlók havi másfél millió látogatásuk során csaknem 1000 webáruház termékeit tudják összehasonlítani áruk és részletes tulajdonságaik alapján.

A tőkealap olyan befektetési célokat keres, ahol egy vállalatban az innovatív megoldásokat, a számottevő piaci növekedési potenciált, valamint a szakmai hozzáértést is megtalálják - idézi a közlemény Vitán Gábort, a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját. Hozzátette azt is: szándékuk egy szélesebb e-kereskedelmi portfólió létrehozása, amelynek ezek a felületek lesznek az alapkövei; ezek a befektetések nagyobb, regionális terjeszkedést is lehetővé tesznek, miközben a termékek saját kategóriájukban is jelentős növekedést tudnak majd elérni.

Az Inventurio az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu állandó működését és fejlődését az oldalak eddigi vezetőjével, Jenei Péterrel együttműködve folytatja, aki egyben kisebbségi tulajdonosa is lesz a társaságnak. Az e-kereskedelmi eszközök eddig a Central Médiacsoport portfóliójában működtek, amely a nyomtatott és digitális tartalmi portfólióját szeretné a jövőben erősíteni. A jól működő, de a portfólióba hosszú távon nem illő üzletágakat és felületeket olyan befektetőknek adják el, ahol megfelelő szakmai és pénzügyi felkészültséget látnak – mondta Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója a közlemény szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!