Berta Sándor

Több asztal lesz a Windows 10-ben

Egy boltban egyesítik az asztali és az okostelefonos alkalmazásokat, és a tálcán minden futó alkalmazás ott lesz.

A kiszivárgott hírek alapján a redmondi konszern úgy döntött, hogy az összes média- és programajánlatát egy platformban egyesíti. A jövőben teljesen mindegy lesz, hogy valaki egy PC-s vagy okostelefonos alkalmazást fog keresni, azt ugyanis mindenképpen a One Store kínálatában találja majd meg. A Microsoft a rendszert nemrég a filmek és televíziós tartalmak menüponttal egészítette ki. Az új rész még nem érhető el, de a helyzet március végére megváltozhat. Lehetőség lesz új videók megvásárlására és kikölcsönzésére, amely megkönnyíti majd az ilyen tartalmak kezelését.

Az is kiderült, hogy a Windows 10 egyik legnagyobb újdonsága a több asztalos interfész lesz, amelynél az egyes ablakok és programok csoportosíthatók, így különválaszthatók lesznek a munka és a magán jellegű szoftverek, valamint a honlapok. A Tálcán minden futó alkalmazás látni lehet majd. A WinBeta egy videón is bemutatta az újítást és közölte, hogy elvileg ez a lehetőség választható lesz.


A Microsoft a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján hajtja végre a módosításokat. Az már tavaly októberben ismertté vált, hogy az óriáscég a Windows 10 tesztelési időszakában alkalmazásra kerül az Asimov nevű új telemetriai rendszer, amely viszont a végleges változatban már nem lesz benne. Az Asimov felel majd a széles körű adatgyűjtésekért, amelyek célja, hogy a Windows operációs rendszert jobbá tegyék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #29
    Ne is haragudj, de "Wine Is Not an Emulator" :) úgyértem SOKKAL jobb teljesítménnyel futnak windowsos programok wine alatt, mint virtuális gépen, igaz a windows szintjét nem éri el, de mivel csak 1-2 speciális progi miatt kell wine, ezért nem akkora gond az a durván 20-50%nyi teljesítmény különbség wine alatt.

    (mondjuk nem vagyok linuxguru, csak windows 8.1 alatt valamiért mindig szétkapcsolt a wifi, linuxot felraktam, ott nem, és amire kell arra bőven jó, windows7 alatt sem kapcsolt szét, de most marad a ez)
  • Jakuza1 #28
    Nem, nem csak windowsal. DE meg mindig nem esett le neked ugy tunik, hogy mirol is van szo.
    Javaslom megegyszer a feldolgozasat, nem gond ha szotagonkent probalod, talan ugy konnyebb lesz.

    "Mekkora királyság már a Mikrótól, hogy 2-3 évenként legyárt egy új GUI-t és eladja ugyan azt az OS-t. A DOS-hoz csinált egyet a WinMe-ig senkinek nem tűnt fel, hogy gyak egy DOS-t futtat."

    Lehet vele elenkezni, mint ahogy az elso beiro is azt tette, hogy jaj mar DOS. Nos nem igy volt? Te meg mantrazod a semmit.
  • Major #27
    "Psszt, vcsak halkan megsugom neked is, hogy DOSban is lehet guival futtatni ket kulonbozo taskot."

    Igen, pl. Windows-zal?
  • Jakuza1 #26
    Psszt, vcsak halkan megsugom neked is, hogy DOSban is lehet guival futtatni ket kulonbozo taskot. Na igen ez van ha filozofiaval keverik a szamitogep analfabetak, a technikai kerdeseket, mint te is. :) Tudod nem veletlenul volt leirva, hogy "preemptive multitasking".
    Szoljal ha ehhez is kell egy kis segitseg, kibogozhatom neked, mi is az. Mint ahogy maga a korai windowsok is GUUI-k voltak, javaslom faradj a DOS ertelmezesehez, amiben ez is le van irva.


    "During its life, several competing products were released for the x86 platform,[8] and MS-DOS went through eight versions, until development ceased in 2000. Initially MS-DOS was targeted at Intel 8086 processors running on computer hardware using floppy disks to store and access not only the operating system, but application software and user data as well. Progressive version releases delivered support for other mass storage media in ever greater sizes and formats, along with added feature support for newer processors and rapidly evolving computer architectures. Ultimately it was the key product in Microsoft's growth from a programming languages company to a diverse software development firm, providing the company with essential revenue and marketing resources. It was also the underlying basic operating system on which early versions of Windows ran as a GUI."

    Aztan probald ertelmezni, az altalam leirtakat is.
  • Major #25
    Ezek a filozófiai magasságok. Windows 95-ben tudtál-e egyszerre futtatni egy Paintet meg egy számológépet, ellentétben a DOS-szal?
    Utoljára szerkesztette: Major, 2015.03.12. 14:35:20
  • Jakuza1 #24
    Miert ne mondja hogy DOS, eleve annelkul fel se bootolt, hivogatta szepen a dost a hatterben.
    Az mas kerdes, hogy 7.0-nak neveztek, ez kutyat nem erdekli.Es pontosan errol beszel Nexus, hogy reultettek egy GUI-t, gyengebbek kedveert egy grafikus felhasznaloi feluletet. Esetleg probald meg a BootGUI=0 kapcsolot.
  • yamato41 #23
    Köszi az infót.
    Nekem az egész Win8 design nem tetszik. mit több, képtelen vagyok elviselni, zavarja a szememet. Hegyes sarkok, élénk színek, komlementerekre épülő hatások, brrrrr.
    Maga a rendszer egyébként nem rossz, akár még használnám is, ha a kezelőfelület logikai bukfenceit megoldják.
  • yamato41 #22
    Nem tudtad, hogy minden ember egy amőba, csak sok... ;-)
  • montyx #21
    akkor se mondd már, hogy egy DOS bakker. akkor minden autó Benz, mert 4 kereke van?
  • Jakuza1 #20
    Psszt de nem mond baromsagot, az elso windowsok nem voltak "igazi" multitask oprendszerek es gyakorlatilag raultek a dosra, a 95/98/Me is.
    Szoval ha lehet inkabb ezt a vonalat ne eroltesd, mint amit elkezdtel.

    Kis olvasasi gyakorlat neked.

    "The earliest version of Windows to support a limited form of preemptive multitasking was Windows 2.1x, which used the Intel 80386's Virtual 8086 mode to run DOS applications in virtual 8086 machines—commonly known as "DOS boxes"—which could be preempted. In Windows 95, 98, and Me, 32-bit applications were made preemptive by running each one in a separate address space, but 16 bit applications remained cooperative for backward compatibility."