Berta Sándor

Jön a Jolla táblája és a Sailfish 2.0

Az előzetes terveknek megfelelően a második negyedévben érkezhet a cég táblagépe.

A Jolla hosszú távon azt reméli, hogy a Sailfish OS az Android, a Blackberry, az iOS és a Windows Phone európai alternatívájává válhat, a Sailfish Secure pedig egyaránt ideális lehet a kormányzatok képviselőinek, a vállalatoknak és a felhasználóknak. A Jolla bejelentette, hogy az első tábla PC-je hónapokon belül megjelenik. Az új termék az Intel Atom 3700 típusú chipjére épül majd. A tablet mellett elérhető lesz a Sailfish OS operációs rendszer 2.0-s verziója is. A cég korábban a barcelonai világkongresszuson olyan hardverpartnereket keresett, akik okostelefonokat és táblagépeket is gyártanának.

Antti Saarnio, a Jolla elnöke és egyik alapítója közölte, hogy a 2012 elejéről származó ütemterv alapján a Sailfish OS jelenleg már alkalmas arra, hogy OEM-gyártók és más partnerek licencelhessék. Úgy vélik, hogy az OEM-gyártók, a tartalomszolgáltatók és más cégek építhetnek majd az operációs rendszert támogató mobil termékeket. Nagyon örülnek annak is, hogy az Intellel közösen a Sailfish OS esetében az Atom x3 támogatásán dolgozhatnak.


A Sailfish OS 2.0 várhatóan jobb Android-kompatibilitást, új kezelőfelületet, jobb üzenetkezelést és eseménynaplózást kínál majd, emellett jobban fogja védeni a magánéletet. Ezzel párhuzamosan kiderült az is, hogy lesz egy új, Sailfish Secure nevű verzió, amelyet a Jolla a finn SSH Communications Security céggel közösen fog megalkotni. A vállalkozást a Secure Shell (SSH) protokoll atyja, Tatu Ylönen alapította.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #2
    Meg egy dedikált gomb a kamerának...
  • Gauge #1
    Akkor most már csak egy pár használható teló kellene, meg kicsit jobb támogtás, s voilá.