SG.hu

Jó pályán halad a Dell

Az amerikai cég jó évet zárt tavaly, a többiek egyre inkább leszakadnak a magyar piacot vezető HP, Dell, Lenovo trió mögött.

"A stratégiai modell működik" - kezdte beszédét a Dell évindító sajtótájékoztatóján a közép-európai régióért felelős igazgató, Anja Monrad. Elmondta, hogy egy esztendeje vásárolta ki a tőzsdéről az általa alapított társaságot Michael Dell, és az erre felvett hitel 10 százalékát már vissza tudta fizetni. Nincs változás azon a téren, hogy továbbra is a felhasználó áll náluk a középpontban. A vállalat moduláris, rugalmasan bővíthető eszközparkja szabványokra támaszkodik, ezért más termékekkel szabadon összekapcsolható, a legújabb technológiákkal kompatibilis eszközöket gyárt. A cég a jövőt a felhőben látja, ennek rendelik alá adatközponti infrastruktúrájukat.


"Nem volt rossz év 2014, de sokkal többet várunk 2015-től." - mondta Dienes-Oehm Tivadar értékesítési vezető. Elmondása szerint Magyarország az eladások tekintetében követi a világpiaci trendeket. "PC-ben az első három között vagyunk, változó sikerrel. Tavaly elsők voltunk, idén az elsődleges negyedéves számok alapján második helyen vagyunk. A magyar piacot nagyon érinti az, ha van egy nagyobb projekt, kormányzati beszerzés egy negyedévben. Aki azt megnyeri, az az első helyre ugrik. Az első három helyen a Dell a Lenovo és a HP osztozik, a világpiachoz hasonlóan a többi cég egyre inkább leszakad mögöttük."

"Szerveroldalon másodikok vagyunk régóta, próbáljuk csökkenteni az első helyezett HP mögötti hátrányunkat. Ez egyre jobban működik, negyedévről - negyedévre közeledünk. A Dell a magasabb kategóriában, a többprocesszoros adatközponti szerverekben vezet, míg a HP a kis toronyszerverekben erős." A 2015-ös évre vonatkozó piaci várakozásokkal kapcsolatban örömét fejezte ki, hogy idén már nem lesz választás, mert a tavalyi három szavazás lassította a projektek megvalósulását. Sokat remél az EU-s pénzek felhasználásától, az szerinte nagyban segítheti a piac növekedését, és az államigazgatási szervek átszervezésének befejeződésével a kormányzati projektek is beindulhatnak.


Nagyon nem örül a forint gyengülésének, reményei szerint a folyamat végefelé járunk. "Karácsony után visszatérve januárban azt hihette az ember, hogy még mindig a pezsgő hatása alatt van, annyira elszaladt a dollár és az euró. Bízunk benne, hogy ez valahol kompenzálódik és nem fog ennyire változni. El tudjuk fogadni azt is, ha 280 vagy 290 forint lesz egy dollár, de akár az euróval paritást is, viszont az nagyon sok problémát okoz, hogy állandóan és rövid távon hektikus az árfolyam. A legfontosabb a stabilitás és a kiszámíthatóság lenne." - zárta az eseményt Dienes-Oehm Tivadar.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #2
    De rossz látni hogy a forint instabilitása még ekkora céget is csak hátráltat. :(
  • CairoJack #1
    "Dell Yes, újra az enyém lesz!!" - Dell is the Best! A big YES for the best XPS! :)

    Jó látni, hogy miután lerázták a részvényes rabigát, kezdenek feltámadni. :)