Gyurkity Péter

Olcsó táblákat dob piacra a Polaroid

A kameráiról ismert cég az androidos táblák szegmensében is megpróbál megkapaszkodni.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a korábbi időszakokból jól ismert nevek igyekeznek lépést tartani az idők szavával és az új slágertermékek piacára is megpróbálnak betörni, bár ezen törekvéseiket csak a legritkább esetben övezi siker. Most a Polaroid követi a példát, mégpedig további táblák bemutatásával, amelyek alacsony árukkal szállnak versenybe.

A CES 2015 alatt jelentette be a cég, hogy egyszerre két ilyen megoldást dobnak hamarosan piacra, mégpedig az Android mobil operációs rendszerre támaszkodva. A két fejlesztés közül (nevének megfelelően) a Polaroid L10 lesz a nagyobbik változat, ez ugyanis egy 10,1 hüvelykes érintőképernyőt kapott, közelebbről meg nem nevezett felbontással. Sajnos a hardveres jellemzők listája meglehetősen hiányos, hiszen a processzor gyártójának nevét sem árulták el (ez nagy valószínűséggel nem a Qualcomm), mindössze annyit közöltek, hogy egy négymagos megoldást szemeltek ki. A memória és az alapesetben rendelkezésre álló belső tároló mérete sem ismert, bár arra ígéretet tettek, hogy a Google Play elérésével nem lesz gond.

A Polaroid L7 egy 7 hüvelykes kijelzővel igyekszik követni nagyobbik testvérét, azzal szinte teljesen megegyező hardveres specifikációval. A fent említett négymagos chip itt is megtalálható lesz, a két tábla pedig nélkülözni fogja a 3G és a 4G támogatását, így az elérés terén a WiFi és a Bluetooth technológia áll majd rendelkezésünkre. Az Android 5.0 Lollipop végzi majd a szoftveres feladatokat, ehhez pedig – legalábbis a cég szerint – letisztult és kellemes külső társul, kellően hosszú üzemidővel, ami nyilván a méretes akkumulátornak lesz köszönhető.

Az ár a tengerentúlon 99 és 149 dollár lesz, ez kedvezőnek mondható, bár végső ítéletet a specifikáció részleteinek megismerése után mondhatunk majd – a megjelenés tavasszal várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!