Berta Sándor

Apple Pay konkurensen dolgozik a Samsung

Az Apple után a Samsung is saját okostelefon-alapú fizetési rendszert szeretne kifejleszteni.

Sajtóértesülések alapján a dél-koreai gyártó tárgyalásokat folytat egy céggel, amely készpénz nélküli mobil fizetési megoldásokra specializálta magát. Az új rendszert integrálhatják a társaság következő modelljeibe. A fizetési szolgáltatás feleslegessé tenné mind a készpénzt, mind a hitelkártyákat. Minderről a Re/Code számolt be számos bennfentesre hivatkozva.

A Samsung partnere a Loop Pay lehet, amely korábban már fejlesztett ki hasonló rendszert. A vállalat jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban olyan kis méretű kiegészítőn és különleges védőtasakon dolgozik, amelyekben a hitelkártya- és a banki adatok eltárolhatók. A fizetéshez elegendő a kiegészítőt vagy a tasakot egy hagyományos kártyaolvasó eszköz kártyanyílásához illeszteni és a hitelkártya-adatok vezeték nélkül továbbíthatók. Egy alkalmazásnak köszönhetően a felhasználók különböző fizetési lehetőségek közül választhatnak.

A Loop Pay esetében nincs szükség Near Field Communication (NFC) kapcsolatra és a hagyományos kártyaolvasókat sem kell lecserélni, így a kereskedőknek nem kell új hardvereket beszerezniük. A Loop Pay-eszközök és a kártyaolvasók közötti kapcsolat titkosított, a hitelkártya-adatokba más nem tekinthet bele.

Amennyiben a Samsung és a Loop Pay meg tudnak állapodni egymással, akkor a gyártó következő okostelefonjaiba már integrálhatják a technikát, így nem lesz szükség sem a kiegészítőre, sem a különleges védőtasakra. A Re/Code ugyanakkor eltérő dolgokat hallott a tárgyalások állásáról. Az egyik forrás azt közölte, hogy a két fél gyakorlatilag már megállapodott egymással, míg egy másik azt mondta, hogy az üzlet még meghiúsulhat. Hivatalosan még sem Samsung, sem a Loop Pay nem foglalt állást a kérdésben. A megállapodás mellett szól, hogy Will Graylin, a Loop Pay vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy jövőre a technikájuk meg fog jelenni az egyik nagy gyártó okostelefonjában.

Az Apple szeptember elején mutatta be a Pay nevű szolgáltatást, míg a Samsung kapcsán az szivárgott ki, hogy jövő februárban fog jelentkezni mobil fizetést támogató okosórával. A gyártó partnere a projektben a PayPal és szintén partnercég lehet a Synaptics is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #2
    most ez valami tok, valami extra izé amit cipelni kell?
  • Borg18754 #1
    "A Loop Pay-eszközök és a kártyaolvasók közötti kapcsolat titkosított, a hitelkártya-adatokba más nem tekinthet bele."


    és mint tudjuk ez a bűnözőket eddig sem akadályozta vagy zavarta volna....