Berta Sándor

Véget ért a Diem projekt

A Facebook saját digitális pénze Libra néven indult, de hiába az átkeresztelés, most gyakorlatilag eredmény nélkül felhagynak vele.

A Diem Szövetség 2020 decemberében közölte, hogy a Facebook által tervezett digitális pénz neve a jövőben Libra helyett Diem lesz. A múlt héten a Bloomberg már megszellőztette azt az információt, hogy a közeljövőben véget érhet a projekt. Mostanra megjelent az ügyben a hivatalos bejelentés is.

A kiadott közleményben Stuart Levey, a Diem Szövetség vezetője bejelentette, hogy a fejlesztéshez kapcsolódó összes eszközt értékesítik. A digitális pénz szellemi tulajdona és minden olyan megoldás, amely a Diem Payment Networkhöz kapcsolódik a Silvergate Capital Corporation tulajdonába kerül.

A menedzser külön kitért a szervezetre, amelyet dicsért és utalt arra, hogy az amerikai kormány is elismeréssel szólt a projektről. Azonban a megtett erőfeszítések nem bizonyultak elengedőnek ahhoz, hogy meggyőzzék a hatóságokat arról, hogy a stablecoin (az ilyen virtuális fizetőeszköz értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve, ezáltal elkerülhetők a nagy árfolyamváltozások) bevezethető a piacra. Ezért a legjobb megoldásnak a jövő szempontjából az tűnt, hogy minden eszközt eladnak és a választásuk végül a Silvergate Capital Corporationre esett. Az egyelőre kérdéses, hogy a társaság megvalósítja-e a Diemet vagy nem. A Diem Szövetség és annak összes részlege mindenesetre beszünteti a tevékenységét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!