Gyurkity Péter

A XOLO is WP-s okostelefont dob piacra

A gyártó a jövő év elején hazai pályán mutatja be első, Windows Phone alá készülő megoldását.

Az indiai cég korábban több eltérő megoldást dobott piacra, ezek azonban az Android platformra támaszkodtak. Többnyire olcsó, belépő szintű és középkategóriás készülékekről van szó, ezt a trendet pedig ezúttal sem törik meg, hiszen első alternatív fejlesztésük esetében is kedvező árat ígérnek.

A Nokia telefonos üzletágának felvásárlása, illetve annak korábbi bejelentése kapcsán megindultak a találgatások a platform jövőjéről. Egyesek úgy vélték, hogy a tranzakciót követően a többi gyártó kivonul majd a szegmensből, hiszen a finn cég jelenleg a Windows Phone tábor mintegy 90 százaléka felett uralkodik, a Microsoft lépése pedig még szorosabbá fűzi ezt a kapcsolatot, így nem sok értelme lenne a többiek számára tovább erőlködni. Néhány héttel ezelőtt azonban a ZTE jelezte, hogy újabb WP-s telefonokat mutatna be, a Microsoft a jelek szerint a Samsungot is igyekszik meggyőzni a kitartás fontosságáról, most pedig az indiai cég árulta el ilyen irányú terveit.

Nem is egy, hanem egyszerre több eltérő megoldást mutatnának be, amelyek kivétel nélkül alacsonyabb áron jelennének meg, figyelembe véve a számukra hazai pálya viszonyait. Ennek értelmében a XOLO Windows Phone készülékek 150 és 300 dollár közötti árakon rajtolnának el, bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan milyen jellemzőket kapnának ezek a telefonok - a Windows platform megjelenése némileg növeli a költségeket, de a cég illetékesei abban bíznak, hogy ezt hamar kinövik majd.

A megjelenésre Indiában az első negyedévben kerítenének sort, a többi régióval kapcsolatban még nem nyilatkoztak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!