Berta Sándor

A mikrofon­megrendelésekben bízik az Infineon

Az okostelefonok elterjedéséből nemcsak a gyártók profitálnak, hanem számos kisebb-nagyobb beszállító is.

Az Infineon mikrofonokkal látja el az okostelefon-gyártókat, melyek hatékonyan szűrik ki a mobiltelefonálás közben előforduló zavaró zörejeket. A vállalat főként alkatrészbeszállító, a vásárlók csak ritkán találkoznak a termékeivel. Nem véletlenül van kiállítva szétbontott állapotban cégközpontjukban egy Samsung Galaxy S5 készülék, így ugyanis láthatóvá válik, hogy mennyi alkatrészt szállított ehhez a modellhez az Infineon. S látható többek között az a kis méretű mikrofon is, aminek köszönhetően nagy bevételeket könyvelhet el a társaság. "Az elmúlt üzleti évben a bevételünk először haladta meg a 100 millió eurót" - jelentette ki Reinhard Ploss, a vállalat első embere.

A kis méretű, de nagy teljesítményű mikrofonok egyre fontosabbak az ipar számára. Ennek több oka is van: egyrészt a gyártók egyre kisebb és vékonyabb okostelefonokat akarnak készíteni, másrészt megjelentek az okosórák, amelyeknél különösen fontos, hogy a részegységeket minél kisebb helyre zsúfolják össze.

Az okostelefonokba egyre több mikrofont építenek be, mert így még jobban kiszűrhetők a különböző zörejek. A gyártók folyamatosan azon dolgoznak, hogy a technológiát tovább finomítsák. S hogy mindez hova vezethet? Nos, Ploss úgy vélte, hamarosan a repülőtéren is úgy telefonálhatunk majd, hogy nem fogjuk hallani a háttérben a hangosbemondót és a többi zavaró hangot. Jelenleg már az Infineon a világ második legnagyobb mikrofonchip-készítője, amelynek partnerei között van egy feltörekvő kínai okostelefon-gyártó is. A társaság emellett berendezéseket szállít a mobil töltőkhöz és alkatrészeket a különböző jelátalakítókhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!