Berta Sándor

Dragonfly Futurefön - a hibrid mindenes

Az Idealfuture nevű cég forradalmasítaná a termékével a mobil piacot. Az új készülék neve Dragonfly Futurefön és voltaképpen egy Android és Windows operációs rendszert egyaránt futtató, az okostelefonok, a táblagépek és a netbookok funkcióit egyesítő hibrid. Persze valószínűleg erre is beigazolódik az az alaptézis, hogy ami mindenre jó az valójában nem jó semmire sem.

Az eszköznek két egymástól elkülönített kijelzője és billentyűzete van, továbbá teljesen összehajtható. A projekt Indiegogo-oldalán eddig több mint 325 000 dollárt sikerült összegyűjteni. A kampány november 24-ig tart. A terméket két többfunkciós képernyővel szerelik fel, összesített felbontásuk 2560 x 1440 képpont. A jobb oldali kijelző - az úgynevezett slingshot, azaz csúzli - levehető és telefonálási funkcióval rendelkező táblaként használható, illetve 180 fokban elforgatható, ha a billentyűzetes egységben van elhelyezve.

Notebook üzemmódban a két képernyő egyetlen nagy kijelzőként vehető igénybe, ilyenkor körülbelül egy 12 hüvelykes megjelenítőnek felel meg. Ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy a felhasználó a két képernyőt két külön alkalmazás megjelenítésére alkalmazza. A Futurefön vagy kizárólag Androidot futtathat, vagy Windows 8.1 és Android 5.0 operációs rendszereket. A bal oldali kijelzőn a Windows 8.1, a jobb oldalin az Android jeleníthető meg, gombnyomással azonban lehetőség lesz arra, hogy a felhasználó bármikor az egyik operációs rendszert hívja előtérbe.


Összehajtva a készülék 155,6 x 108 x 24 mm méretű, notebookként a mérete 311 x 108 x 12,7 mm, míg tábla PC-ként 155,6 x 92,3 x 9,5 mm. A Windows-Android verzióban a termék fő egysége egy Intel Core i7 3537U vagy egy Intel Core i5 4300U. A Slingshot-egységben egy Snapdragon 801 rendszerhip található. A billentyűzetes modulban 4 gigabájt, a táblagépben 3 vagy 4 gigbájt RAM lesz, ezt egészíti ki a 128 gigabájt flashmemória, míg a billentyűzetes egységben elhelyeznek egy SSD-meghajtóhelyet és egy MicroSD-bővítőhelyet. A tisztán Androidot futtató változatnál egyelőre kérdés, hogy lesz-e külön processzor a billentyűzetes modulban vagy csak a táblában lévő SoC lesz elérhető.

A tábla PC-be ujjlenyomat-leolvasó kerül majd, az IP67 szabványt teljesítve vízálló lesz és LTE-modullal is rendelkezni fog. A billentyűzetes egységben elhelyeznek majd egy Bluetooth-fejhallgatót, egy digitális tollat és egy kihúzható érintőpadot. Mind a táblagép, mind a billentyűzet rendelkezni fog saját akkumulátorral. A készenléti idő a tábla esetében több mint 16 nap lesz. Az androidos Futurefönből az első 300 darabot 300 dollárért lehet megrendelni, a későbbi eszközök ára már 600 dollár lesz. A Windows-Android modellt 800 dollárért lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!